Om meg

Bildet mitt
Vålerenga, Oslo, Norway
Jeg er en aktiv småbarnsmor med full jobb, 2 gutter på 4 og 6 år, instruktør på SATS og en ganske fersk interesse for løping. Begynte bloggelivet da vi var 7 måneder i USA i 2011 og skrev små reisebrev hjem. Liker å blogge og nå blir det mest om trening, men litt blir det også om hverdagsliv, mat, Osen og nytt landsted og ting jeg tilfeldigvis ønsker å kommentere. Min mail: ingunnmosshildrum@hotmail.com

søndag 16. oktober 2011

KK-mila

Lenge siden siste blogginnlegg nå. Blir treningsinnlegg for tiden, hverdagen er så fullpakket at det ikke blir mye tid til overs til blogg.

Tilbake til KK-mila.
Dette er 3. Osloløpet mitt og alle har vært velsignet med fantastisk vær. Det gjør veldig mye for løpsfølelsen, så alt i alt er jeg fornøyd med løpet i går. Men at det var første gang arrangørene skulle stelle i stand med løp viste seg ganske snart.
Da man hentet nummer dagen før, hadde de lagt klesposen man legger i garderoben i goodiebagen som man jo ikke skulle få før etter målgang. Spilte liten rolle, man tar med bag eller liknende selv, men litt klønete.
På Bryggetorget ventet god stemning og mange spente fruer. Og alle 2-3000 må tisse og helst i løpet av de siste 30 minuttene før start. OG DOENE HADDE IKKE KOMMET!! Det er jo helt krise og helt prekært! Dokøene inne på Aker Brygge var milelange av tightskledde damer. Jeg fikk såvidt slengt fra meg bag i garderobe før start.
Dvs: før det ble pakka fullt før den lille broen ut fra området. Regnet vel egentlig med at jeg ikke ville være av de tregeste og burde vel strengt tatt stått mye lenger fram. Felles oppvarming var morsomt. For når gutta mangler var det liksom ingen tvil om at man tar noen aerobicøvelser før avgang. Det var i grunn verre å forsøke å stå stille, for oppvarmingen gikk som en bølge gjennom hele flokken. Moro og god stemning.

Og så avgang, over broen. Og klokka startet å tikke på vei opp på denne. Sååå irriterende. Først kø bort til broa, så kø over broa. Men så gikk tempoet litt opp, men ikke så mye. Tregere enn jeg hadde lyst til å løpe og jeg måtte sikksakke, løpe i gresset, hoppe litt frem og tilbake rundt buskas og folk og først ved Frognerkilen ble det såpass med plass at jeg fant min egen bane. Så bar det inn i skogen mot Bygdøy bad. Noen smale partier satte farten ned, men ellers hadde det nå blitt en bedre fordeling hva gjaldt fart. Holdt god fart opp bakkene der mange gikk og det begynte på dette punktet å flyte godt for min del. Vi var halvveis og jeg fant ei som løp bittelitt fortere enn meg og hang meg på. Deilig tur videre ned Bygdøy og bortover Frognerkilen. Ryggen trakk meg med og irriterende nok løp hun fra meg når vi hadde rundt 1 km igjen. Fikk en fin liten spurt inn på Aker Brygge igjen og eneste som var irriterende på min avslutning var de som gikk på sin 5km og gikk 4 i bredden og koste seg. Det var lite omtanke fra dem ifht at noen faktisk hadde lyst til å løpe (og jeg synes jo ikke det kravet er så urimelig når man faktisk er med i et løp).

Tilbake på Bryggetorget fikk jeg en deilig smoothie. Fikk også en fantastisk goodiebag, stappfull med drikkeflaske, bok, skjerf, KK-blad, sjokolade osv osv. Kjempebra! Men sprudlevannet som man skulle få så jeg aldri noe til. Og så henting av bager. Det var et kapittel for seg. 2000 i kø, totalt kaos i et stappfullt baggasjetelt. Jeg var kald og snek meg rundt køen (noen sa alle sto i kø til den første luka og det stemte) Ved luke to så jeg heldigvis min egen pose med en gang og slapp heldigvis unna uten ubehag.

Siste ting jeg må klage litt på er resultatlista. Alle navnene er bare ramset opp med resultater. Plassering kommer ikke opp. Den beryktede SMS`en med tid har heller ikke kommet. Bare masse reklame fra Bavac etc.

Tiden min på 10,4km var 55minutter. Første halvdel i kø hadde jeg en snittfart på 5:30. Siste halvdel hadde jeg nesten 5:00 i snitt, noe jeg ikke har hatt før. Var derfor sliten og fornøyd med egen innsats etter denne fine løpeturen en solfylt Oslodag.


Noen barnesykdommer for det første arrangementet til KK, men helt sikkert ting de kan klare å rette opp til neste år.

14 kommentarer:

Anna sa...

Banner sikkert i kirak jeg nå, men jeg er enig i at når man melder seg på et løp, så får man i det minste prøve å få opp dampen (løpe/ jogge/ gå) at skravling blir umulig! Og så 4 i bredden da. Man kan si mye om rene kvinneløp, men det der, det hadde ikke skjedd hvis det var et rent mannsløp.
Vel blåst likevel!

Frk. Løpeskjørt sa...

Grattis med bra resultat i den mølja!
Jeg er enig med deg på alle punkter.

Sprudlevannet var gjemt bort på Aker Brygge, ikke på Bryggetorget som alt annet og jeg brukte en del tid på å lete etter hvor det var.

Men smoothie i mål? Så ikke noe drikke noe sted i det hele tatt, jeg, så sprudlevannet bælma jeg som om det skulle vært vann. :oP

Ingunn sa...

Jeg er for lavterskel og at det skal være rom for alle. Men det ble litt vel koselig, når de gikk arm i arm og liksom boikottet løpsgleden for oss andre. Respekten og omtanken bør gå begge veier. Hyggelig å se deg og småttisene :)

lettbent sa...

Gratulerer med topp gjennomført løp! Hadde vært spennende å se hva du kunne fått til uten kø og slalom.

Jeg liker at det er lav terskel på slike løp, det får jo flere ut av sofaen og igang. Kanskje tenker mange av gåerne nå at de skal løpe hele distansen neste år. For oss som vil bevege oss raskere betyr det at vi må ta noen grep, som for eksempel å stille oss langt frem. At det ble krøll med doer og slikt kan fort ødelegge den ambisjonen på en så tettpakket plass. Arrangøren kunne godt delt 10 km løperne inn i (minst) to puljer - og oppfordret gåerne til å holde til høyre. Regner med et mer smooth arrangement neste år.

Bli med på Hytteplanmila neste helg, jeg mistenker at vi slipper slike hindringer der.

Veldig hyggelig å treffe deg! (c:

Astrid sa...

Gratulerer med et bra løp! Fin rapport :)

Ingunn sa...

Hei Tone! Hadde vært hyggelig å hilse på deg og, men det får bli ved en annen anledning :) Smoothien sto ved målområdet til venstre, i Bramhultteltet. Håper du tok to glass Champis, siden jeg ikke fikk noen...

Ingunn sa...

Hei Janicke! Morsomt å se hvordan folk ser ut 'live' etter å ha fulgt bloggene så lenge fra USA. Skulle gjerne startet lenger fram i går, men det var trangt langt bakover og ble mer og mer kaotisk mot broa. Ja, vi får satse på at barnesykdommene er borte til neste år, for jeg liker løypa veldig godt og vil gjerne løpe der igjen.

Astrid: jeg var overbevist om at ryggen jeg fulgte var deg:) Så hvis det ikke var det så må hun ha trodd jeg var en smule fjern, for mens vi løp ved siden av hverandre stirret jeg fælt;) Kanskje derfor hun stakk.

Ingalill. sa...

Hei, tror ikke jeg har vært her før!
Gratulerer med flott løp.

Måtte bare si at jeg heller ikke fikk sjampis - og bagasjeutleveringa var et kapittel for seg selv.

Det positive er at man (jeg) føler meg litt sprekere enn jeg normalt gjør på løp, artig å være litt høytre på resultatlista.
Neste år blir det enda bedre.

Régis sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Astrid sa...

Ha ha, nei, det var definitivt ikke meg, jeg var hjemme og arrangerte barnebursdag :P

Ingunn sa...

Ingalill: ja, det føles jo godt å løpe forbi folk, selv om det hadde føltes bedre om man slapp å leke fugledansen med albuene for å komme fram..
Neste år skal jeg tisse i tide og stå rett bak Janicke (og Anna kan få lov til å stå foran) og så beine av gårde i flott løype. Kom på 175. plass, så målsetningen må være å bli bedre enn det.

Astrid: nei, jeg var redd det ikke var deg. Ja, ja. Da skremte jeg henne sikkert nok til at hun sprintet fra meg og perset. Hurra for barn med bursdag forresten!

Frk. Løpeskjørt sa...

Jeg drakk to glass champagne. :-) Hadde venninna mi sin bong også. Men når jeg ser hvor mange som ikke fant sprudlevannet, kunne jeg jo like gjerne ha fått med meg en hel flaske.

Siri sa...

Trikset i slike løp er å varme opp i løypa slik at du kommer inn i køen som om du kom i mål. Anbefales, men ikke si det til de som har tenkt å gå løpet:-)

Mye bra med løpet også, selv om det feiler på noen svært elementære ting. Veldig positivt at de allerede har sendt ut mail der de ber om tilbakemelding !

Ingunn sa...

Siri: å komme tilbake fra oppvarming og 'ops, kommer meg nok ikke videre bakover nå!' var jo kjempesmart! Lover å ikke spre det til de på lørdagstur.
Hvis folk/løpere generelt hadde tenkt at de tregeste holder høyre og at dersom man løper like fort som noen tar man et valg og legger seg enten foran eller bak ville mye vært løst.

Og igjen: jeg kommer nok tilbake neste år, selv om jeg klager bittelittegrann. Byløp er gøy!
Synes kk har gjort en stor innsats, og mange sofaslitere kom seg opp og ut, DET kan vi ihvertfall skrive under på :)