Om meg

Bildet mitt
Vålerenga, Oslo, Norway
Jeg er en aktiv småbarnsmor med full jobb, 2 gutter på 4 og 6 år, instruktør på SATS og en ganske fersk interesse for løping. Begynte bloggelivet da vi var 7 måneder i USA i 2011 og skrev små reisebrev hjem. Liker å blogge og nå blir det mest om trening, men litt blir det også om hverdagsliv, mat, Osen og nytt landsted og ting jeg tilfeldigvis ønsker å kommentere. Min mail: ingunnmosshildrum@hotmail.com

mandag 18. april 2011

Ortopedisk kontroll med mer

Vi har fortsatt litt nettrøbbel og det går litt utover bloggingen. Men kommer desto sterkere tilbake med laaange innlegg når jeg først er på nett ;o)


Fra akvariet ved pier 39

I går var det søndag og min kjære lillesøster og far, som begge er litt sterkere i trua enn meg, sto opp tidlig og tok toget til San Francisco for å få med seg gospelgudstjeneste. De hadde blitt tatt varmt i mot av inkluderende sjeler og kom inn i et kirkerom med plass til flere tusen mennesker. De var visst de eneste hvite der, det var mye høytrungende halleluja og amen og pappa satt bare og ventet på at pastoren skulle miste stemmen. Folk reiste seg i midtgangen og stemningen var høy. Mye fin musikk, men to timer ble visst i drøyeste laget, til og med for Tonje.

En liten pen skumling

Vi tok det litt rolig på morgenen og kom kjørende innover rundt kl 13. Været var ikke det beste, kald vind, og vi tuslet bare litt rundt ved pier 39 og koste oss. Var på akvariet der som ikke er kjempestort, men gutta syntes det var moro. De har fisk og andre dyr og planter fra bukta og de er veldig opptatt av at haien ikke må fanges for så å fjerne finnen og slippes ut igjen. De klarer ikke svømme skikkelig uten finnen og får heller ikke nok vann gjennom systemet til at de får nok oksygen og de drukner faktisk. Bukta blir da full av sel og de spiser opp all fisken som i utgangspunktet også nytes av mennesker. Hele dyre- og planteriket blir forskjøvet ved store inngrep i naturen.
Vi kunne stå på rullebånd som beveget seg sakte gjennom en tunnell med vann rundt. Og rundt tunnellen svømte leopardhai, skater, stripefisk og noen skikkelig svære rugger av noen fisk, skvatt skikkelig da det plutselig svømte en opp på siden min.


Kjekk kar med fin hatt ;o)
Pappa og Fredrik var så fine atte

Her tok vi på skatene, moro og våttShopping
I dag måtte vi ta det litt rolig i nærområdet fordi Fredrik skulle på kontroll på ortopedisk poliklinikk. Dro en tur til Stanford shoppingsenter og etter en lett regnskyll luktet det fantastisk godt der og å pynte med blomster, det kan de rundt her. Pappa kikket, Tonje shoppet, gutta løp, klatret, falt, hylte og oppførte seg som smågutter bør når de blir påtvunget shopping og jeg fant meg endelig en ny veske, en Michael Kors som jeg har vært innom og kjent på tidligere, den er supersoft og i dag spurte jeg hva den kostet. Man holder seg nesten litt for ørene når man spør om sånt i disse merkebutikkene, men så var den på salg gitt!! Og da kunne jeg ikke dy meg :o)


Happy, happy. 2010-modell på salg -who cares? Så lenge veska er fin?


Kontroll hos ortopeden
Teodor ble igjen med tante T og Moffa mens Fredrik og jeg dro til sykehuset. Møtte på en utrolig hyggelig lege på ortopedisk poliklinikk og håndplagene Fredrik har ble gjennomgått ut fra påvirket anatomi. Han har problemer med å løfte håndleddet, det prikker i tommelen og han klarer ikke ta tommelen opp. Han har ganske bra grep i klypa, men klarer ikke strekke alle fingrene ut. Hun kunne berolige med at først vil smertesensorene komme tilbake, så det sensoriske og så til slutt motorikken.
Hun ville holde seg til lasken som allerede lå på da det er vanskelig å legge en sirkulær gips høyt nok til at den kan beskytte bruddet på armen. Fredrik hadde egentlig gledet seg til å få på ny gips, men han fikk på en blå bandasje over den gamle og var superfornøyd. "Hun var skikkelig flink ass!" sa han da vi gikk.
Mor var også fornøyd med kunnskapen og neste kontroll med røntgen blir om en uke.

Forsikring
Foreløpig har alt gått glatt hva gjelder forsikring og vi priser oss lykkelig over å ha brukt tid på søknad til Folketrygden og tegning av dyr og utvidet reiseforsikring. Man går fort konkurs dersom man blir syk eller skadet uten forsikring i dette landet.
Vi har tegnet forsikring via ANSA (studentforsikring) og har kontakt med Gouda forsikring i Danmark. De har vært meget hjelpsomme på telefon, svart raskt på mail og forhåpentligvis går alt som det skal, altså at Fredrik får den hjelpen han trenger og at vi aldri så mye som ser snurten av en regning.

Trening
I dag kjøpt Tonje nye joggesko. Samtidig uffet hun seg over at hun ikke har trent på lenge og at det blir en del junk food her. Så da var det bare å dra henne med ut på tur. Vi løp en av de første løypene jeg løp rundt her og det var deilig å kjenne hvor lite anstrengende det var for meg å løpe i omtrent samme tempo som den gangen. Tonje var med på samtalen en stund, men måtte etterhvert konsentrere seg om å puste dypt, så om å løfte beina og så om å ikke gi seg før vi var fremme. Hun kjempet tappert, godt oppmuntret av en plaprende storesøster på siden. Kjente at jeg savner timene mine på SATS og at jeg liker å motivere.
Jeg kjørte på med litt tempo på tredemølla etterpå og er veldig fornøyd med dagens trening.


Og til slutt: gratulerer med dagen til Tale og Linn som begge har bursdag i dag.
Gratulerer også til Tonje som mest sannsynlig får fast jobb i politiet på Jæren. Et stykke unna Lyngdal og hun må pendle og bo borte fra Thore. Men i disse harde polititider er fast jobb superbra og vi krysser fingrene for at hun kan komme seg tilbake til Lyngdal snart.

2 kommentarer:

Charlotta sa...

Här i Svedala har en annan köpt joggeskor! Arvid, Jarl och jag gick av en tillfällighet förbi Löplabbet och då tänkte jag "nu eller aldrig"! Jarl sov, så det gick galant. Tur också att snyggaste skorna var dom som passade bäst på min helt normala fot, som varken behövde det ena eller andra. Så nu gäller det... Massa hälsningar till er allihopa. Stor kram

Tale sa...

Tusen takk for gratulasjon :o)
Ser at dere koser dere masse. Jakob ber meg hilse saa mye til Fredrik og si at han vil gjerne se gipsen paa armen hans !! Jeg har vist han bilder :o)
Klemmer fra oss