Om meg

Bildet mitt
Vålerenga, Oslo, Norway
Jeg er en aktiv småbarnsmor med full jobb, 2 gutter på 4 og 6 år, instruktør på SATS og en ganske fersk interesse for løping. Begynte bloggelivet da vi var 7 måneder i USA i 2011 og skrev små reisebrev hjem. Liker å blogge og nå blir det mest om trening, men litt blir det også om hverdagsliv, mat, Osen og nytt landsted og ting jeg tilfeldigvis ønsker å kommentere. Min mail: ingunnmosshildrum@hotmail.com

mandag 2. mai 2011

Flora og fauna


Dette bildet av en Hummingbird (kolibri) tok jeg oppe i Grass Valley i går. Disse fantastiske, små fuglene er festlige på nært hold. De flyr så de henger stille i lufta, rask temposkifte og så snidder de hodet ditt så du tror de skal sitte fast med nebbet i nesa di som en dartpil i Bulls Eye eller de flyr rett opp til de blir borte for så å stupe med en trompetaktig lyd -dette siste for å imponere damene...

Beskrev noen andre arter i Californias fauna i går, bjørnen og farlige edderkopper og slanger. De med hager og søplekasser ute plages også av rådyr og Rakoons (vaskebjørn) som kommer og roter i søpla. Og her snakker vi at de biter av strikker, åpner hemper og løfter på løse lokk og fisker ut det som er der inne. Det må metallhemper til med fjæring..
Her nede i Menlo Park er det lite skumle dyr. Dyret vi ser mest av er ekorn. Og i helt vannvittige mengder. På en 5km gåtur kan man komme over 50 stykker -de ligger gjerne på bakken og soler seg.

Hva gjelder flora er det palmetrær som gjelder, og kalaliljer og papegøyeblomster og masse andre fine blomster og planter. Pappa tok helt av med kameraet da han var her. Det er fullt av farger og gartnerne i området her tar godt vare på hagene, parkene og kjøpesenterblomsterkassene her.

Dette bildet er tatt ved Half Moon Bay i januar. Nå ligger det rosa tepper på
denne planten som minner litt om Aloe Vera, men som ikke er det.


Papegøyeblomst. Tatt utenfor leiligheten vår.


Kalalilje. Vokser i hopetall. Fristende når man går forbi... (har aldri plukket, og ikke gutta heller)


Et fint tre. Tror det er en slags kirsebær.


Margeritter. Her er de en staude og sprer seg utover fra år til år.

Utsikt fra bilen da vi var ved Carmel by the sea.


Ha det bra for denne gang :o)


Ingen kommentarer: