Om meg

Bildet mitt
Vålerenga, Oslo, Norway
Jeg er en aktiv småbarnsmor med full jobb, 2 gutter på 4 og 6 år, instruktør på SATS og en ganske fersk interesse for løping. Begynte bloggelivet da vi var 7 måneder i USA i 2011 og skrev små reisebrev hjem. Liker å blogge og nå blir det mest om trening, men litt blir det også om hverdagsliv, mat, Osen og nytt landsted og ting jeg tilfeldigvis ønsker å kommentere. Min mail: ingunnmosshildrum@hotmail.com

onsdag 4. mai 2011

Sommer

Temperaturen svinger fortsatt, men nå har det vært et par dager med rundt 25 grader. Det er sydentemperatur og ikke enkelt å motivere seg til noe som helst annet enn å sitte i skyggen med en Frappucino. Det hadde også vært vannvittig deilig å slange seg ved et badebasseng. Men med to små barn, og spesielt når den ene har gips, må man finne på noe annet.
Så det blir noen turer i parken. I dag satt vi på et teppe i skyggen, drakk brus og spiste jordbær. Ingen av ungene orket å gjøre særlig mye annet, så vi sløvet i skggen til vi dro hjem for å lage middag.

Trening
Jeg startet dagen med en løpetur. Løp kort tur på mandag, yoga i går og følte virkelig at jeg hadde ladet opp til god løpetur i dag. Igjen, på med oppladet GPS, musikk på øret og drikkeflasker på ryggen. Shorts er et must nå og jeg har foreløpig en singlet, men må nok skaffe meg et par til.
Startet ut i fin flyt, selv om temperaturen allerede før kl 10 begynte å bli plagsomt varmt for en jogger. Oppvarmingen gle greit unna og så var målet mitt å løpe en hard midtre økt før rolig nedtrapping. Og pulsen spretter rett opp i nærmere 180 før jeg rekker å komme meg mange hundre meterne.
Presset meg gjennom 5km med 11,2 i snittfart og das var det ikke mer igjen. Beina var stive og tunge, jeg hadde allerede presset på for å klare de 5km, men måtte på en måte hjem. Arg. Overkant av 9km og 10,6 i snitt til slutt.
Har forresten funnet ut at intervallene skal tas på tredemølla. Mye lettere å justere tempo og tid og jeg presser meg mye bedre og får mer ut av det.

Svømming
Teodor var på sin 4. svømmetrening og svømte 4 meter under vann (med små svømmeføtter). Han fryder seg, selv om han ved noen anledninger blir dyttet under vann for å svømme uten at han har vært helt klar..
Fredrik måtte bli med i dag da Jarle ville på et seminar som startet samtidig. Vi avsluttet med stor is i parken i deilig ettermiddagstemperatur.

Nå skal gutta i seng og når Jarle kommer tilbake blir det kald pils på verandaen. Det synes vi selv at vi har fortjent ;o)

5 kommentarer:

Silja sa...

Noen foretrekker intervaller på mølle nettopp av de årsakene som du skriver; andre (som meg) foretrekker å løpe intervaller ute. Det viktige er at du finner ut hva som passer for deg ;-)

Synes forøvrig du hadde en bra økt!! Jeg liker slike økter hvor man starter og avslutter rolig og har en midtdel med fartsøkning. Et alternativ er å løpe progressivt slik at du sparer den høyeste farten til avslutninga; det kan av og til være greit å variere litt....litt ut fra hva man føler for på den aktuelle dagen :-)

Anna sa...

Litt misunnelig på sommerlige temperaturer. Her har det vært frost noen netter nå:-/ Enig med deg om at intervaller er best på mølla. Oh vis man tar de ute, er selskap et must!

Charlotta sa...

Den bästa träningen "är den som blir av"!
När jag satt och läste om besöket i Grass Valley, tänkte jag på när Fredrik fångade en snok i vattnet ute på Ljusterö! Det är ett minne för livet!!! Så det är kanske lika bra att ni inte hittade varken björn eller svarta änkor...

Tale sa...

25 grader høres deilig ut - så lenge man ikke skal spreng-shoppe i byen ;o)). Er forresten Kristin på vei bortover snart ??

Ingunn sa...

Silja: skal prøve varianten din med økende tempo, kanskje jeg kan kontrollere pulsen min bedre også. Jeg får også til intervaller på bane, så skal prøve en gang til på Stanfordarenaen.
charlotta: Ja, Fredrik løp vel rett i vannet og tok den slangen... Og de voksne skrek..;o) Morsom historie. Teodor tok en vanlig edderkopp. Jeg prøvde å riste den ut av hendene hans, før jeg med høy puls måtte gjemme meg bak hushjørnet da jeg skjønte at jeg godt kan bli grunnen til araknofobi hos min yngste sønn.
Tale: Ingen sprengshopping i sikte.. Dessuten er butikkene her svale og deilige, må ta med jakke når man skal kjøpe melk. Mamma kommer 15. mai, så det er ikke lenge til i det hele tatt! Vi gleder oss :o)