Om meg

Bildet mitt
Vålerenga, Oslo, Norway
Jeg er en aktiv småbarnsmor med full jobb, 2 gutter på 4 og 6 år, instruktør på SATS og en ganske fersk interesse for løping. Begynte bloggelivet da vi var 7 måneder i USA i 2011 og skrev små reisebrev hjem. Liker å blogge og nå blir det mest om trening, men litt blir det også om hverdagsliv, mat, Osen og nytt landsted og ting jeg tilfeldigvis ønsker å kommentere. Min mail: ingunnmosshildrum@hotmail.com

lørdag 23. juli 2011

Angrepet på Oslo

Vi sitter skrekkslagne i en leilighet i Mammuth Lake og følger med på nyheter fra Norge. Vi kom hit i kveld etter mange timer i bil og spiste på nærmeste restaurant før leggetid. Kelneren kommer bort og spør hvor vi kommer fra hvorpå han forteller at det har gått av en bombe i regjeringskvartalet og at det hadde vært et angrep på Utøya der minst 10 mennesker var drept.

Det har vært vanskelig med nettilgang på hele turen vår og dette var altså vårt første møte med denne ondskapen som har rammet landet vårt som vi gleder oss sånn til å komme hjem til.
Med 3 av våre aller nærmeste familiemedlemmer jobbende i regjeringskvartalet var det helt uvirkelig å komme inn på mediasidene og lese om minst 80 drept på Utøya og 7 drepte i sentrum. Samtidig visste vi også at ingen hjemme ville fått tak i oss om noen kjente var rammet.
Vi fikk heldigvis tak i svigermor Eva via Skype som svært rystet kunne fortelle at både hun, Astri og Sander var i god behold. Hun selv var selv i regjeringskvartalet under angrepet og kunne bare fortvilet fortelle om store ødeleggelser, mange døde og sårede før hun måtte inn i et krisemøte.

Det er ikke så lett å være langt borte når slike ting skjer. Vi har som jeg såvidt skrev om for en måned siden svært nære venner som mistet en kamerat ved skytingen på Bislett. Og man får ikke vært der, trøstet, støttet eller fulgt ordentlig med.
Nå sitter vi her langt på natt og prøver å følge med på nett-tv og på facebook så godt vi kan.
Tenker masse på familiene, pårørende og venner av de drepte samt alle som har vært vitne til disse to hendelsene og kan ikke fatte at dette har skjedd i byen vår. Dette er bare helt sykt.

3 kommentarer:

Charlotta sa...

Det är förfärliga nyheter. Vi följer med via internet och radio härifrån Ljusterö (Jarl har gömt fjärrkontrollen, så digitalboxen går inte att använda). Arvid läser sig till information och det kommer många frågor. Fint att höra att er familj är ok.
Stor kram

Frk. Løpeskjørt sa...

Alt som har skjedd er helt grusomt. Jeg har ikke ord.

Tale sa...

Helt forferdelig. Bomben gikk av i det vi landet på Gardermoen. Fikk høre om det på veien inn... og så massakren på Utøya. Vi har fulgt med på tv i hele dag. - og nå sitter dette mennesket få km fra oss (i avhør). Det er ikke til å tro. Helt uvirkelig.