Om meg

Bildet mitt
Vålerenga, Oslo, Norway
Jeg er en aktiv småbarnsmor med full jobb, 2 gutter på 4 og 6 år, instruktør på SATS og en ganske fersk interesse for løping. Begynte bloggelivet da vi var 7 måneder i USA i 2011 og skrev små reisebrev hjem. Liker å blogge og nå blir det mest om trening, men litt blir det også om hverdagsliv, mat, Osen og nytt landsted og ting jeg tilfeldigvis ønsker å kommentere. Min mail: ingunnmosshildrum@hotmail.com

fredag 5. august 2011

Disneyland

When you wish upon a Star


Vi hadde på vekkerklokke! Første gang i løpet av ferien. Disneyland ligger i Anaheim, omtrent midt i LA og en halv time å kjøre fra Dana Point der vi for tiden befinner oss.
Å komme til Disneyland var en opplevelse. Både fordi man har hørt om parken fra man var stor nok til å høre om lekeparker og fordi dette er en fabrikk uten sidestykke.
GPS`en førte oss rett til parkeringen og via 6 køer kjøper man parkeringsbillett for dagen: $15  Parkeringshuset er enormt, vi parkerte på Goofyplanet og var klare for togtransport inn til porten. gratis shuttle, plass til MANGE.
Masse boder som solgte billetter, til Disneyland Park, til Adventure Park, 2 dager 2 parker, 1 dag en park, årskort eller hva du måtte ønske. Vi skulle inn i en park en dag og betalte: $308
Vise baggasje: ikke lov med medbragt mat eller drikke, inn gjennom uendelig med sluser og så var vi der. Å ta betalt å fa folk inn gikk meget smooth og var voldsomt effektivt.

Positive ting:
Dette er den gamle parken fra 1955. Mange av attraksjonene har vært der så lenge og det er vakkert overalt, musikk spilles stort sett overalt fra gode musikkanlegg, guttene var over seg av spenning over å være der.
Mange fine attraksjoner som dette toget (lite kø ifht hvor mange som fikk plass), Peter Pan -hele familien fikk plass i en liten vogn som "fløy" over Londons tak og inn i stjernehimmelen før vi kom til aldri-aldri-land, båttur der vi kjørte forbi eventyrene i miniatyr, den tradisjonelle hestekarusellen.
Det var veldig hyggelig at vi kunne gjøre disse tingene sammen hele familien og første halvdel av dagen var veldig positiv.


Fredrik på vei ut av apeburet -say no more

Men så begynte mor og far å bli slitne, Teodor begynte å bli trøtt og Fredrik ville kun til Starwars 3D-filmen. På et eller annet tidspunkt her begynte vi å gå i kø, det var rundt 40 grader, maten var dyr og dårlig (fastfood) og vi fant også ut at man kunne betale mer enn de 1600 kronene dagspassene kostet og få fastpass -et kort så man kunne komme først i diverse køer. Åhh, det irriterte vettet av meg. Typisk amerikansk, har man penger synes de liksom det er greit at man kan kjøpe seg fri. Arg.

Attraksjonene var merket med antatt lengde på køene og lå stort sett på mellom 30 og 60 minutter. Folk stilte seg dog villig opp i køene og det var lite klaging og ingen sniking.


Toony Town

Vi var i Mikke Mus sin Toony Town, Adventureland, New Orleans, Tomorrowland. Og i denne siste trivdes spesielt Fredrik best. To nye attraksjoner som Jarle og Fredrik fikk med seg var Nemo -man sitter i en ubåt og føres ned under vann. Der blir man via 3D og lerret ført gjennom spennende opplevelser i korallrevene. Nytt av 2011 er Starwars tour. Etter 60 minutter venting var det også her 3D film i et romskip der setene bevegde seg og Jarle var superimponert og sa det var verdt å vente på.


Båttur inn i Monstero (??) -hvalen i Pinocchio


Denne rakettkarusellen tok Teodor og jeg 2 ganger.
Han fløy kun oppover, aldri ned
Dette er også inngangen til Tomorrowland


Teodor og jeg så på paraden.
Dette er Ariel i et skjell  på toppen av sin paradevogn, vinkende og smilende


Ikke en gang da alle tre dro ville sverdet opp av stenen..


Vi dro før fyrverkeriet over eventyrslottet kl 21.30
Det var tjåka fullt i parken da vi dro 45 minutter før smell og vi orket ikke tanken på å prøve å forlate området samtidig som alle de andre

1 kommentar:

Charlotta sa...

Grattis! Ni har nu upplevt Disneyland! Förstår att vi Arvid, Jarl och jag hade turen att uppleva det på en svalare och mindre turistig årstid. Men nog är det en otrolig upplevelse och genomfört proffsigt gjort. Jag diggade u-båten. Arvid bilbanegreja och Jarl tyckte allt var kul! Nu är ni snart hemma till mer jordnära upplevelser och norska matpacker. Vi gläder oss till er hemkomst!