Om meg

Bildet mitt
Vålerenga, Oslo, Norway
Jeg er en aktiv småbarnsmor med full jobb, 2 gutter på 4 og 6 år, instruktør på SATS og en ganske fersk interesse for løping. Begynte bloggelivet da vi var 7 måneder i USA i 2011 og skrev små reisebrev hjem. Liker å blogge og nå blir det mest om trening, men litt blir det også om hverdagsliv, mat, Osen og nytt landsted og ting jeg tilfeldigvis ønsker å kommentere. Min mail: ingunnmosshildrum@hotmail.com

mandag 27. juni 2011

Gressenke

Jarle sitter nå på fly til London for å være med på et møte på onsdag. Det er vedrørende et samaerbeid mellom Universitet og en bedrift Jarle har jobbet med tidligere. Det er et spennende prosjektmøte og kan utvikle seg bra for Jarle senere.

Samtidig sitter jeg her nå med gutta boys, klokka er snart 22 og ingen sover. Jeg banner og truer, koser og stryker, løper og slukker lys, lister og gir vann. Alt i skjønn forening og all oppdragelse og rutine er vekke for lenge siden. Håper snart de sovner av utmattelse. Skal ha på vekkerklokke og tvinge dem opp tidlig i morgen.. Neida, hevnlysten stikker ikke så dypt. Vi har ingen planer og kan sove lenge, ihvertfall til jeg våkner av meg selv og SÅ kan jeg vekke dem ;o)

Trening
Jeg utbasunerte i forrige innlegg at jeg nå skal gå over fra hastighet til tempo når jeg skriver innlegg. Igjen siterer jeg Anna: biler og sykler beveger seg i antall kilometer i timen, når man løper er det hvor lang tid man bruker per kilometer som teller. Eller noe sånt. Pace kaller de det her, tempo tror jeg det heter på norsk. 
Så når man da jogger i 10km/t (for da heter det visst fortsatt jogge og ikke løpe) så bruker man en time på mila, eller et tempo på 6.00 minutter per kilometer. Ved 12km/t (i mitt Garminprogram betegnet som rask jogg) bruker man 50min/mil og har et tempo på 5.00 min/km. Først raskere enn 12km/t, eller raskere enn 5.00 min/km går det over i å kalles rolig løp.
For meg spiller det egentlig liten rolle, jeg regner fram og tilbake, bruker miles og miles per hour og feet og pace og i grunn det jeg blir tilbudt av informasjon. Men dersom løpestanden har bestemt at det skal være tempo, så tempo it is.
Har med dette kommet opp i et lite problem. Jeg har en Garmin Runner 305 og har lagt inn 3 informasjonbilder på denne. Dvs at jeg på første bildet har tid, avstand, hjertefrekvens og per i dag hastighet i km/t. På de to andre har jeg div annen info, klokkeslett, gjennomsnittshastighet, gjennomsnittspuls etc.
Men nå vil jeg altså forsøke meg med tempo istedenfor hastighet, men finner jeg dette alternativet på Garmin? Neida. Jeg er virkelig ikke noe teknisk geni og kanskje er det helt obvious hva som skal gjøres, men jeg finner ingen alternativer på "rullegardinen" som er i nærheten av å likne tempo/pace eller andre ord/uttrykk som kan forklare informasjonen jeg ønsker.
HJELP!
Noen med Garmin som kan fortelle meg hva det heter? Eller som har lik klokke som meg og kan si at "nei, du er ikke gal, de har glemt å lage dette alternativet på denne klokken" eller "neida, du er ikke gal, svaret gjemmer seg sånn og slik" .
Her er bildet av klokka. Jeg har valgt fire bilder på forsiden, og ikke tre som vist her.

Og hjemme alene med to barn, hvorav den ene har sommerferie og  hjemme på heltid, lurer jeg også på hvordan jeg skal få trent. Hadde med Fredrik på 24h fitness sin barnepass i dag under Bodypumpen. Tror jeg må bestikke ham til å holde ut på tredemøllerommet ved siden av her en times tid i morgen eller onsdag. Noe skal jeg nok klare å finne på, bare de små englene snart kunne holde munn..

3 kommentarer:

lettbent sa...

Jeg har den Garmin 305, og pace finnes der. Det vil si, jeg har med norsk programvare og der hetter det Tempo, Tempo - beste, Tempo - gjennomsnitt, Tempo - runde og Tempo - siste runde. Jeg har med Tempo - gjennomsnitt i hovedskjermbildet mitt. Det er stort sett det feltet jeg styrer etter i løp. Bare en liten advarsel; dersom Garmin av en eller annen grunn har feil distanse blir også gjennomsnittstempo feil. Gikk på en liten overraskelse der ifm Sentrumsløpet 2010. Trodde jeg hadde mye bedre tid enn jeg hadde... (c:

Anna sa...

Uu, nå føler jeg meg litt ansvarlig for forvirringen din. men jeg fastholder likevel at tempo-pace gjelder når man jogger/løper. Hvor grensa går, det vet jeg ikke.
Når det gjlder Garmin har min (210) meny- oppsett-format. Her kan man velge tempo eller hastighet.
Forøvrig skal man ikke stole blint på disse GPS klokkene, som Janicke skriver. Min "henger" seg av og til opp og viser ett gitt tempo uansett hvor fort eller sakte jeg løper. men så korrigeres det ved neste lap eller fullførte km.
Bestikkelser, lokking eller ev. trusler funker på mine barn når mor desperat må trene!

Frk. Løpeskjørt sa...

Jeg ser også på tempo/pace når jeg løper. Dvs jogger. I mitt tempo kan del vel ikke engang kalles jogging. Men "løpe" har vel blitt det moderne ordet for "jogge, så det har liksom blitt løper jeg sier. Selv om jeg knapt jogger. :oP
Jeg sleit litt med å finne riktig da jeg skulle stille inn Garmin 310. Jeg var vant til pace siden jeg har brukt Nike+ iPod hvor det kun sto engelsk, og var ikke helt sikker på om det var tempo det het på norsk, så jeg måtte faktisk sette den til engelsk for å finne det rette ordet, hehe.
Jeg fant det i alle fall på den. Jeg har på fire vinduer når jeg låner den klokka: tid, distanse, pace og gj.snitts-pace.