Om meg

Bildet mitt
Vålerenga, Oslo, Norway
Jeg er en aktiv småbarnsmor med full jobb, 2 gutter på 4 og 6 år, instruktør på SATS og en ganske fersk interesse for løping. Begynte bloggelivet da vi var 7 måneder i USA i 2011 og skrev små reisebrev hjem. Liker å blogge og nå blir det mest om trening, men litt blir det også om hverdagsliv, mat, Osen og nytt landsted og ting jeg tilfeldigvis ønsker å kommentere. Min mail: ingunnmosshildrum@hotmail.com

torsdag 17. mars 2011

St. Patricks Day

I flere dager har barna forberedt seg til den kjente St. Patricks Day... Jeg hadde i hvert fall aldri hørt om denne helgenen, så her kommer en kort innføring.
Det hele er en irsk tradisjon og det omhandler en liten nisseaktig fyr som kalles en Leprechaun

På dette bildet ser han jo riktig så snill ut, men ryktene sier at han er veldig glad i gull og andre ting som glitrer. Han gjemmer seg hele tiden og gjør små narrestreker for å få tak i ting som glitrer, f.eks ruller seg sammen til en sten så du skal snuble. Ellers er han visst en grei kar om man lar ham være i fred. han gjør at vekstene i hagen vokser seg store og grønne og barna kler seg i grønt, de pynter med grønt, Leprechaunfeller lages med grønnmaling og glitter, små grønne fotspor ses overalt. I barnehagen var melka grønn, vannet i beholderen grønt, til og med dovannet var grønt.
Fellene skulle også utover ettermiddagen gjemmes rundt i hagen før barna skulle legge seg (også de store barna sover her. Hadde aldri klart å få mine til å sove om de sov 2 timer på dagen). Når de våknet igjen hadde de glitter i håret og boksene hadde små grønne leker i og en liten Leprechaunbadeand. Han hadde altså blitt lokket av det fine glitteret, men klart å komme seg unna samtidig som han mistet litt ting her og der.
Barna koser seg også litt ekstra med sjokolade og kjeks.
En hyggelig tradisjon og barna syntes det var spennende med "The Leprechaun Guy".

Små grønne fotspor rundt i hele barnehagen, inne og ute.

Etter barnehage og skole koste vi oss lenge i parken. Det var deilig sol hele dagen og vi var ikke hjemme før kl 5. Har også bakt Cookies igjen da det ser ut som vi får besøk av Jimmy og co i morgen.

Trening:
Løp en rolig tur i sola. Det luktet godt, fuglene kvitret og det føltes faktisk ganske fint. Har runda mila noen ganger nå, så det bør vel egentlig bli høyere tempo eller lenger distanse de neste turene. Er visst ikke helt flink til å følge denne treningsplanen til Grete Waitz, men har den litt mer sånn i bakhodet.

1 kommentar:

Charlotta sa...

Låter som en jätterolig dag! En kul tradition
att ta med sig hem till Norge.
Här snöar det... igen... Iskalla vindar igår.
Vinter, vinter.... nu är vi en smula (som nog
är mer i storlek av ett bröd) trötta på det här.
Vi vill också ha det lite varmare, som ni!

Följer annars med i nyheterna om Japan och
deras kärnkraftverkskamp. Får hoppas att dom
klarar att få bukt med det och att inga farliga
strålskyar når er också.

Stor kram från Charlotta von Migrän
(skulle tränat idag också(!), men tji fick jag)