Om meg

Bildet mitt
Vålerenga, Oslo, Norway
Jeg er en aktiv småbarnsmor med full jobb, 2 gutter på 4 og 6 år, instruktør på SATS og en ganske fersk interesse for løping. Begynte bloggelivet da vi var 7 måneder i USA i 2011 og skrev små reisebrev hjem. Liker å blogge og nå blir det mest om trening, men litt blir det også om hverdagsliv, mat, Osen og nytt landsted og ting jeg tilfeldigvis ønsker å kommentere. Min mail: ingunnmosshildrum@hotmail.com

onsdag 23. mars 2011

Regn, regn og atter regn

Er fortsatt ikke på nett, avventer trening på grunn av beina og i dag REGNER det. Ikke sånn lett drypp, men sånn at man blir våt på beina og trenger paraply.
Så da fortsetter trenden: internett på Starbucks :o)

Trening og dagens medisinske
Er litt usikker på disse beina mine. Det kjennes ikke som stølhet, mer verkende enn det. I går tok jeg Ibux 600mg x3. Forskjellen på Paracet og Ibux er hovedsaklig at Paracet har smertestillende og febernedsettende effekt (og ikke er hard for mageslimhinnen), Ibux er i tillegg et NSAID -Non-Steroid-Anti-Inflammatoric-Drug. Den inneholder ikke steroider (som er et vidundermiddel, men har noen kjipe bivirkninger. Brukes derfor helst bare ved krise), men har anti-inflammatorisk effekt. Inflammasjon betyr en betennelse som ikke skyldes bakterier, men ny bruk/for mye bruk/feil bruk av muskler og sener og derfor en reaksjon fra kroppen om at den ikke liker det den blir utsatt for (og i mitt tilfelle sikkert den nye aktiviteten og mengden av den).

Jeg har derfor tatt en liten hestekur med Ibux for å dempe betennelsen så raskt som mulig, i tillegg til real hvile. Styrken jeg har brukt, 600mg, er på resept og anbefales ikke uten at man gjør det i samråd med en lege. Og grunnen til det er at man kan få magesår og bør informeres om faren ved overforbruk og at mange tror dette legemiddelet er sukkertøy fordi det selges uten resept.
Her i USA selger de produktet kun i 200mg tabletter og kapsler (umulig å få tak i gele uten resept) og de største pakkene er på 200 stykk -uten resept! Forstå det den som kan. Å smøre gele på mine stakkars verkende legger er ikke greit, men 200stykk gjennom munnen så hele systemet rammes, ja det er helt OK.
Jeg fortsetter kuren min i to dager til (og må være forsiktig hvis jeg skal trene i denne perioden, for nå vil jeg jo uansett være smertefri). Er ikke beina bra da må jeg finne på noe annet å gjøre en stund framover, for beina, de skal man ikke tulle med.
Hmmm, tror jeg skal sjekke litt fotpleie og sånn. Det er bra regnværssyssel.

Noe for enhver smak

Gummistøvler
Dette var noe som ikke ble med i baggasjen. Angrer på at jeg ikke tok med til gutta, på den annen side har jeg funnet noen kule, rimelige noen her.
Hva gjelder meg har jeg lyst til å gå amok på Stanford kjøpesenter. De har masse merkebutikker og de bugner over av små snertne saker, vesker, små ballerinasko, solbriller, barneklær, Apple-utstyr, treningsklær.
Og gummistøvler. Har mine gamle, en gang fine off-white Ilse Jacobsen støvler hjemme. De er blitt gule, ikke særlig gode på foten og... Mangler i grunnen flere unnskyldninger for å bytte dem ut. Men den siste grunnen er nok at de ikke er her og jeg trenger gummistøvler nå!! Som vanlig tasser jeg rundt i joggesko hele døgnet og kan trenge litt mer variasjon.
Hunter er støvlene jeg vil ha. Har siklet på sånne støvler lenge, men i Norge er de liksom litt "over the top" prizy. Når man må gi rundt 1500 for støvler bør man i det minste ha bittelitte granne lønn.. Her får man dem til halve prisen, til tross for at de er fra London...
Støvler i sort og leopardmønstrede sokker inni. Snart bursdag jeg og... :o)


Til slutt: tusen takk for boktips Eva! Har lest både Grisham, P.D. James og Wilson. Skal prøve å få tak i Harlan Coben og "In the Woods" som du anbefaler. Og så får James Lee Burke være neste mann på lista.
Fler som har lest noe amerikansk bra/spennende/spektakulært i det siste? Måå ikke være krim altså, bare en hang-up jeg har.

Eva anbefaler denne. "A Certain Justice"


3 kommentarer:

Anna sa...

Bra du kan "lege" deg selv Ingunn;-) Sikkert veldig lurt å ikke løpe når det smerter. Pass på gode sko, har du mulighet til å sjekke pronasjon, gjør det. Her i Norge utføres jo det i litt "seriøse" løpe-/sportsbutikker. Ellers kan det være lurt å tenke på variasjon i terreng, asfalt er jo hard kost for bena. Og et siste lite råd er is. Kjøl det ned rett etter trening, stopper også den betennelsesreaksjonen, og er helt uten bivirkninger.
Imorra tenker jeg å kjøpe flybillett til NY, så nå må du passe godt på kroppen, så vi kan trave Central Park opp og ned sammen!

Ingunn sa...

Anna: Kjøpte løpesko på Løpelabbet for et år siden. Skoene har nesten ikke vært brukt, så det er skoene jeg løper med her. Pronerer på begge føtter, spesielt på høyre og trenger god støtte på innsiden. Min løpevenninne, Christine, har innleggssåle for pronasjon og sier de er kjempeflinke og ikke dyre på en butikk her. Hennnes såler er støpt til henne. Skal gjøre det så fort som mulig. Bytter med et annet par løpesko også. Et par Nike Dynamic Support. De er ikke spesielt beregnet mot pronasjon, men tilpasser seg visst foten og ble anbefalt for meg. Når det tørker inn litt her, er det sikkert lettere å finne løyper uten asfalt. Nå er det skikkelig muddy utenfor allfarvei. Det merkes at de bare har regn noen få uker i året her..

Anonym sa...

Hunter vil se bra ut på deg og de fins i mange modeller. En jeg syns er veldig flott, bortimot sexy er Hunter Melrose tall (http://images4.brandos.no/no/2/24498/24498-g.jpg). Kile hel og glossy... Yyyyummyy!!!
Og endel flere feminine støvler, men ikke alle er vist på alle butikker.
Good luck, let me see :-)