Om meg

Bildet mitt
Vålerenga, Oslo, Norway
Jeg er en aktiv småbarnsmor med full jobb, 2 gutter på 4 og 6 år, instruktør på SATS og en ganske fersk interesse for løping. Begynte bloggelivet da vi var 7 måneder i USA i 2011 og skrev små reisebrev hjem. Liker å blogge og nå blir det mest om trening, men litt blir det også om hverdagsliv, mat, Osen og nytt landsted og ting jeg tilfeldigvis ønsker å kommentere. Min mail: ingunnmosshildrum@hotmail.com

søndag 13. mars 2011

Myter for fall

Jeg var på middagsbesøk hos en kollega av Jarle i går og vi var 10 jenter hvorav jeg kjente 4 fra før. Ble sittende mellom to amerikanske jenter, en markedssjef og en jurist.
Vel, la oss si det slik at de tok livet at et par av mytene jeg har kommentert/observert her...
Den viktigste tingen å forklare er at området rundt her definitivt ikke er som resten av Amerika. Her har de midler og bedrifter som trekker en annen type mennesker enn stort sett hele resten av Amerika gjør.
Prosentandelen svarte har sunket fra 2 til 1,5% siste året og andelen asiater er på 27%.

Den ene bordkavaleren min hadde heller aldri hørt om at man lister opp de største bidragsyterne til en skole i et blad og syntes det var "tacky", og det var jo akkurat det vi også syntes. Så hvis det stemmer at den som gir mest får navnet sitt på førstesiden med gullfarget kant får vi håpe det er på en privat skole stort sett uten elever.

Hun kunne også fortelle at hun skatter 40% av sin inntekt. Problemet er at landet er stort og arbeidsledigheten mye høyere enn i Norge, så de har ikke nok skattebetalere til å oppnå vår velferd. Dessuten har landet valgt en annen strategi for det private næringslivet og velger å bruke statsmidlene på en annen måte enn vi gjør. I Norge er det nesten umulig å bli steinrik mens her kan enhver investere, jobbe hardt og riktig og virkelig leve The American Dream. I Norge betaler vi skatt på ditt og skatt på datt og stort sett fungerer det bra tror jeg.

I dag har vi splittet oss litt. Jarle jobbet litt med en presentasjon på formiddagen og på kvelden. Jeg var ute noen timer midt på dagen. Skulle egentlig på en lang gåtur på 2,5 time oppe i fjellet med to kollegaer av Jarle som jeg også var med i går. Vi kjørte en liten halvtime og det regna kattunger der oppe. Gjørma lå glatt og avvisende og vi bestemte oss for å returnere til Palo Alto. Gikk en god tur bak Universitetet istedenfor på 1,5 time, veldig hyggelig.

Kjørte gjennom fantastiske skoger og gleder meg til vi skal til Redwood og se på trær. Sjekk denne linken her og se på morsomme bilder.

 
Ellers har vi stilt klokka her i natt til sommertid, det betyr at vi må opp tidligere, men at det blir senere mørkt på kvelden. Tror ikke klokka er stilt i Norge enda? Fint om en eller annen kan fortelle meg når det skjer, greit å vite når dere igjen er 9 timer foran og ikke 8.

Ha en fortreffelig fin uke alle sammen!

1 kommentar:

Silje Sandmæl sa...

Hei snuppsa..Vi har ikke stilt klokka enda...Men snart...27 mars stiller vi uret en time frem:-)