Om meg

Bildet mitt
Vålerenga, Oslo, Norway
Jeg er en aktiv småbarnsmor med full jobb, 2 gutter på 4 og 6 år, instruktør på SATS og en ganske fersk interesse for løping. Begynte bloggelivet da vi var 7 måneder i USA i 2011 og skrev små reisebrev hjem. Liker å blogge og nå blir det mest om trening, men litt blir det også om hverdagsliv, mat, Osen og nytt landsted og ting jeg tilfeldigvis ønsker å kommentere. Min mail: ingunnmosshildrum@hotmail.com

tirsdag 1. mars 2011

Språk, bil og trening

Vi har snart vært her i 2 måneder, det er mars og jeg skjønner av meldinger at dere som er i Norge gleder dere over snø og VM, men at dere samtidig med store øyne ser fram mot våren. Her har det som sagt snudd igjen og solen skinner fra skyfri himmel. Det er allikevel kaldt her om morgenene, det er kaldt her om natten hele året pga tåka. Det legger seg spesielt mye tåke rundt San Francisco grunnet de mange høydene og det er litt bedre her inne i Bay Area.

Men nå var det språk jeg ville skrive om.
Jarle og Fredrik syklet som beskrevet til skolen i går. Det er vel uke 4 på skolen nå og første dag etter vinterferien. Gutten løp inn og sa at Jarle ikke trengte følge ham. Bye-bye.
Og da jeg hentet hadde han fått seg en ny "bølle-kompis", William. En til som liker skyting, kræsjing, kriging og slåssing... Vel, utover ettermiddagen og kvelden kom det flere og flere setninger på engelsk "I`ve got a lunchbox", "You are an appletree"..., "I need to pee". Og så spør han hva forskjellige ting heter på engelsk og jeg skjønner han trenger dem til praktiske ting på skolen. Han kommer også med engelske ord og setninger han har snappet opp og lurer på hva det betyr. Kjempespennende! (sett bort fra den dagen han kom og sa mo.... fu....).
Med Teodor går det litt saktere. Han er ikke like avhengig av språkkontakt for å ha det fint. Men han sier "wash your hands", "I want a snack", "schoolbus", "clock", "dog". Han kan også en del gloser nå, farger, frukt, ting vi ser fra bilen, ting i barnehagen.

I dag blir det marathondag, og ikke i løpeforstand. Skal hvert øyeblikk avgårde til barnehagen. Må få meg en løpetur og satser på en tur rundt her vi bor på rundt 8km og så er det å hente begge før vi må til San Fran for å få satt inn et par mangler fra da vi kjøpte bilen. Gleder meg sånn til alenetur altså. Not.
Har forresten snart hatt lappen i 15 år og klarte forrige uke å skrape opp lakken på høyre bakdør og bakskjerm på en søyle i garasjen. Første smellen min som sjåfør. Følelsen av å sitte fast var ikke god, og i tillegg må man jo rygge igjen for å komme seg løs. Åhhh, for en lyd!!! Mye hvitmaling heldigvis som bare kunne vaskes av, men det har kommet en liten bulk på hver side og riper i lakken, selv om de ikke er så dype.
Såå trist med den fine bilen vår. Får ikke fikset det i dag, men håper det er mulig å rette det opp så vi får solgt denne bilen igjen. Dessuten er det forferdelig irriterende å se på bulkene hver gang jeg går til bilen.

Og angående solbrillene fra i går har jeg fått koselige tilbakemeldinger, til tross for møkkete mammahestehale. Brillene nærmest ropte til meg da jeg gikk inn i butikken og han som jobbet der, en meget forfengelig (og forhåpentligvis ærlig) homse var heller nøytral da jeg hadde på de gamle og nesten hoppet og klappet da jeg tok på de nye.

Trening:
Rolig løperunde i ukjent område. Har ikke utstyr til å måle tempo, tid, eller avstand og det ble rolig og behagelig jogg der tankene fløy. Brukte 1 time og målte på Google earth at jeg løp 9,4km. Sakte, men deilig tur.
Og det beste er egentlig at jeg kunne ha løpt et stykke til. Begynte å kjenne turen i legger og rumpe, men pusten var rolig og jevn hele veien. Den rolige turen på 30 minutter i nærmiljøet for noen uker siden var  ca halvparten av denne og da jeg hadde løpt et stykke tenkte jeg at nå må jeg snu om jeg skal orke å løpe hele veien. Fremskritt er alltid bra og superdeilig motivasjon.

Bilen:
Mor smisket og fikk låne en BMW mens bilen ble fixet. Dro til et kjøpesenter og gutta fikk både kjøre kjøpesenterbiler, raketter og berg-og-dalbane + at de fikk godteri fra sånne putt-på-peng-og-vri maskiner. Var utslitt da vi dro derfra. Bilen hadde fått reservehjul og koppholder bak, utstyr for 5000,- fikk jeg høre fra bilmekanikeren. Bra for verdien av bilen. Og ps: jeg liker VW bedre enn BMW ;o)På vei tilbake fikk vi en magnific utsikt innmot San Francisco igjen. Hadde kameraet i fanget og av 20 knips uten å kikke i linsa har jeg fått fanget noe av møtet med SF nordfra:


Vel hjemme måtte minstegutten under sauesaksa.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Glömde att gratulera till dina ursnygga solglasögon igår! Ett mycket bra byte!
Kul att det har lossnat för Fredrik i skolan. Nu kommer det nog att gå undan.
Här hemma håller jag tummarna för att Jarl och Arvid ska sova i natt. Arvid har hållit sig vaken hela dagen - kände en dunk på axeln vid bokläsning i sängen nu ikväll, där sov han som en sten. Jarl somnade in tungt han med.
Själv går jag omkring och känner mig som lutande tornet i Pisa uppe på en snurrande skiva.
Arvid kom på att vi hade glömt att skicka vykort och sa: vi glömde det, för att vi har haft så morsomt.
Lycka vidare till med träning!
Kram
Charlotta

Anna sa...

Aah, nå kom jeg på at jeg skulle svare deg på Fjesboka.Har du Android mobil/ kan koble deg på internett anbefaler jeg helt klart Endomondo. Gratis og superbra. Der kan du også ha venner, finne løyper i tillegg til Google-kart, fart, høyde, puls mm.
Ellers er det kanskje billig med pulsklokker i USA, og da anbefaler jeg Garmin, som har innebygget GPS. Her hjemme koster de med helt ordinære funksjoner ca. 2100 kr(Forerunner 210). Til Polar må du ha ektern GPS eller gå kraftig opp i pris.
Sist men ikke minst så har vi den gode gamle skritt-telleren, funker på flatmark, men litt upresise målinger da fordi du må stille inn skrittlengde, og det varierer jo med tempo og terreng.
Ps. Jeg har hatt lappen i 1 år om to uker, kan jeg vente i 14 år til før jeg bulker er jeg superfornøyd!