Om meg

Bildet mitt
Vålerenga, Oslo, Norway
Jeg er en aktiv småbarnsmor med full jobb, 2 gutter på 4 og 6 år, instruktør på SATS og en ganske fersk interesse for løping. Begynte bloggelivet da vi var 7 måneder i USA i 2011 og skrev små reisebrev hjem. Liker å blogge og nå blir det mest om trening, men litt blir det også om hverdagsliv, mat, Osen og nytt landsted og ting jeg tilfeldigvis ønsker å kommentere. Min mail: ingunnmosshildrum@hotmail.com

søndag 6. februar 2011

Endelig i gang med blogg!

Vel. Livet i Amerika begynner å ta form. Mye ståhei med visum/immigrasjon før avreise, overnatting i Frankfürt grunnet snøstorm på Gardermoen var ikke helt planlagt, og første bosted ble bestilt kvelden før vi dro da vi jo ikke hadde vært sikre på om det ble noen tur i det hele tatt.
Legal aliens tatt inn via San Francisco Airport 5. januar 2011.

Så nå er vi her, California, USA. Jarle er godt i gang med jobb på Stanford, vi har flyttet inn i stor og fin leilighet i Menlo Park (litt lite lys og en del togstøy drar litt ned), stor bil i garasjen, Fredrik (5år) har begynt på skole og Teodor (3år) begynner i barnehage i morgen.

Og så var det mor da. Har til nå organisert familielivet. Alt tar tid og når man i tillegg har nærmere 50kg barn hengende rundt beina til en hver tid, sprengfylte med høyoktan er det vanskelig å være veldig effektiv. Hadde en dag der vi skulle handle på IKEA (ja, de er her og), handle alt av bakevarer (alle etiketter må leses på for å skjønne hva posene inneholder) og vaskemidler (igjen lese -lese, 20 meter med vaskeprodukter -på begge sider) og velge, handle og lage middag før mannen kom hjem. La oss si at det var tre slitne og frustrerte fjes som møtte Jarle da han kom hjem. Etter det har vi tatt det litt mer piano. Maks en butikkrunde per dag og mye henging i parken.

Og det går litt opp og ned om mor synes the american housewifelivet er noe å hige etter. Ja, det er deilig å henge i parken når det er 20 grader ute (har fått en lett tan allerede), men tror ikke jeg er laget for å holde familien i gang 24/7. Og sånn sett godt man er fra Norge og ikke USA, her har de 6 uker permisjon etter fødsel og barnehager til 10.000,- i mnd. Det er på den måten veldig mye enklere å få til et familieliv der begge jobber i Norge, om man ønsker det.
Men her jobber ikke jeg. Barna er snart aktivert på dagtid, Fredrik på skole til 14.30 og Teodor i halvdagsbarnehage til 13.00. Hva skal mor gjøre da? Det er nok det denne bloggen skal handle om. Livet i California, trening, observasjoner, reisebrev til familie og venner der hjemme i Norge.

Ingen kommentarer: