Om meg

Bildet mitt
Vålerenga, Oslo, Norway
Jeg er en aktiv småbarnsmor med full jobb, 2 gutter på 4 og 6 år, instruktør på SATS og en ganske fersk interesse for løping. Begynte bloggelivet da vi var 7 måneder i USA i 2011 og skrev små reisebrev hjem. Liker å blogge og nå blir det mest om trening, men litt blir det også om hverdagsliv, mat, Osen og nytt landsted og ting jeg tilfeldigvis ønsker å kommentere. Min mail: ingunnmosshildrum@hotmail.com

mandag 7. februar 2011

Ny bil

Vi har gjennom vinteren i Norge kikket mye på Craigs list, en slags Finn.no side for USA. Vi har både fulgt med på bolig og bil. Og etter hvert begynte vi å bli klare for å komme oss ut på markedet. Leiebilen fra Alamo som først virket så prisgunstig viste seg å være et evig pengesug. Barneseter og GPS kunne vært kjøpt både to og tre ganger for leieprisen, men Dodgen var god å ha. Med syv-seter kunne vi plassere et barn på hver sin rad når temperaturen steg til uante høyder. Vi fikk også god plass til køyeseng og hyller, lenestoler og all baggasjen vår som fra flyplassen talte 10 kolli..(ikke alt på en gang da)

Men så kom dagen da vi skulle prøvekjøre TOUAREGEN. For det var det vi hadde tenkt på gjennom vinteren i Norge. En skikkelig kul VW SUV som vi aldri vil kunne ha råd til i Norge. Endte opp med en 2004 modell, gyllen lakk, V8`er, 316hk, 4,2 liter. Grom. Og den er stort sett konebil. Ikke for lang, fin å parkere og jeg sitter høyt oppe og har full oversikt. Brum, brrrrrrrrrrum og off they go.

Men å plutselig skulle bla opp x-antall dollar viste seg å by på problemer. Jeg har i hvert fall aldri dratt kortet på slike beløp før og det er ikke bare å gå inn på nettbanken sånn vi gjør det hjemme heller. Man må Wire penger med swift koder mm og det kan ta opptil 8 virkedager. Men postbanken stilte opp og vi fikk økt kredittgrensen på Mastercardet i løpet av en natt (måtte bli oppe da vi ligger ni timer etter og banken åpnet 9 norsk tid). Vi kjøpte alle møblene våre fra en kollega av Jarle som flyttet til Tyskland i desember og printeren vi fant under sengetøyet viste seg i løpet av den natten å romme både scanner og kopimaskin. Hadde ikke blitt bil uten den. Skjemaer MÅTTE underskrives, og det ble de.

Bilen planlegger vi å legge ut for salg før vi reiser igjen. Med den motoren forurenser vi som noen uvær, og det betaler man dyrt for i Norge. Ikke verdt å ta den med hjem.

Hadde ikke noe bedre bilde av bilen. Men her får man også se Fredrik på sykkel etter gjennomført første skoledag.

Ingen kommentarer: