Om meg

Bildet mitt
Vålerenga, Oslo, Norway
Jeg er en aktiv småbarnsmor med full jobb, 2 gutter på 4 og 6 år, instruktør på SATS og en ganske fersk interesse for løping. Begynte bloggelivet da vi var 7 måneder i USA i 2011 og skrev små reisebrev hjem. Liker å blogge og nå blir det mest om trening, men litt blir det også om hverdagsliv, mat, Osen og nytt landsted og ting jeg tilfeldigvis ønsker å kommentere. Min mail: ingunnmosshildrum@hotmail.com

mandag 7. februar 2011

Ny leilighet

Vi flyttet ut fra Half Moon Bay kl 9.30, overtok nøkler til leil 10.30 og flyttelasset kom 10.50. Kl 13 dro vi til IKEA og kjøpte køyeseng, madrasser og noen dyner. Kl 18 dro Jarle til San Francisco på middag med nye kollegaer. Da var vi stort sett ferdig innflyttet.
Vi kjøpte som nevnt under "ny bil" hele flyttelasset fra en kollega av Jarle. Og det inkluderte både dette og hint. Alt fra kjempefine, sorte møbler fra IKEA, bord, stoler, kommode, seng og servise til sprinkelseng, babystol og tepper, hermetisk ravioli og sysaker. Flyttebyrået pakket ned for dem i desember, oppbevarte til vi ringte og monterte alt før de tok med emballasje og dro. DET var deilig det. Etter det var det liksom bare småting som måtte ordnes i forhold til boligen.

Vi "mistet" to leiligheter vi hadde lyst på før vi fikk denne, og det fordi vi ikke skjønte at når man bestemmer seg for at "ja, den vil jeg ha" så gir man en sjekk på depositumsbeløpet og kontrakten er i boks. Sjekk? Har vage minner fra matbutikken på Finstad der pappa dro fram sjekkheftet, det begynner å bli noen år siden for å si det sånn. Og regninger betales virkelig på den måten her fortsatt. Man går i banken og får en "moneyorder" som man tar med til mottaker. Utgammelt system! Kjempeartig å ha med pompel og pilt inn i banken i femog førti minutter.. Da vi dro hadde Teodor knust min mobil og satt fast en dollar i kopimaskinen. Fredrik så ut som kakemonsteret i Sesame Street etter å ha raidet kjeksbordet innerst i lokalet og hadde ommøblert kontorplassen til stakkars Thomas -vår bankier.

Leiligheten er stor. Vi har to bad og myke tepper å tumle rundt på. Men det er lite lys inn i stua grunnet stort tre og annen bebyggelse, og på kjøkkenet er det ikke vinduer. Vi plages også en del grunnet støy fra toget som går forbi to ganger i timen. De tuter nemlig stort sett på hele strekningen, og ikke bare ved planovergangene. Skjønner ikke at innbyggerne her synes det er greit. Men kanskje det bare er utenlandske leieboere som oss som bor på denne siden hvor det er verst? Fordelen er at det er enkelt å komme seg til San Francisco uten bil. I rushet kan bilturen ta 3 timer istedenfor 40minutter. Man trenger heller ikke parkere.
Vi bor i Menlo Park. En by kaller de det her, hjemme hadde vi kalt det en forstad. Det er 5 min med bil til Universitetet, Jarle sykler. Vi har også Palo Alto i umiddelbar nærhet (også en by) med fin handlegate, restauranter og barer.

Ingen kommentarer: