Om meg

Bildet mitt
Vålerenga, Oslo, Norway
Jeg er en aktiv småbarnsmor med full jobb, 2 gutter på 4 og 6 år, instruktør på SATS og en ganske fersk interesse for løping. Begynte bloggelivet da vi var 7 måneder i USA i 2011 og skrev små reisebrev hjem. Liker å blogge og nå blir det mest om trening, men litt blir det også om hverdagsliv, mat, Osen og nytt landsted og ting jeg tilfeldigvis ønsker å kommentere. Min mail: ingunnmosshildrum@hotmail.com

søndag 25. desember 2011

Ribbe + langtur = sant

Hadde med løpeutstyr på jobben 22. desember, men måtte som tidligere beskrevet en tur på legevakta den dagen. Ble etter det bare tid til en kort tur hjem fra jobb på lille julaften.

Julaften var veldig hyggelig med feiring i heimen x2, først grøt og så ribbe. Gutta var i godt humør og takknemlig glade for gaver og mat.
Selv spiste jeg så mye ribbe og tilbehør at jeg ble helt dårlig. Og gleden var derfor stor 1. juledag da noen av disse overskuddskarbohydratene kunne forbrennes.


Pepperkakeborgen ble skåret ut på frihånd lille julaften og satt sammen på julemorgenen. Bedre sent enn enda senere..
Det koselige julelyset er fra Oscarsborg utenfor Drøbak. der har de lysstøperi.
Borgen har en utedo på gårdsplassen, snø rundt omkring og en snøhule med seigmann i

Jarle tok med gutta ut på skøyter og jeg la i vei full av bra utstyr. Bukse med vindstopper, ullboxer med vindstopper, ullsokker, ullgenser, tynn fleece og ny tynn løpejakke. I løpebeltet hadde jeg med 2 flasker solbærsaft (som ble deilig klissete av masse godt sukker -jeg lever ikke på lavkarbodiett) og nye brodder. La ut i rolig tempo og etter 13 kilometer følte jeg at jeg kunne fortsatt et helt maraton. Og etter 17 kilometer og dørterskelkryssing kan jeg ikke kjenne en eneste plage. Akillesen er fin, knærne og hoftene er som før jeg løp, ryggen verker kun etter turer med sekk.
Det gikk ikke fort, men holdt lenge. Nå er det klart for kule isdag nr.2.. (eller juleselskap nr 2 om man skal hjelpe Iphonen å stave..)

Broddene fikk jeg av Jarle og de er kjøpt på sporten. Kastet esken og vet derfor ikke hva de heter. Brukte dem vel en kilometer fra Ekebergsletta, krysset over til Jomfrubråten og ned til Solveien der jeg kunne ta broddene av igjen.
Nå har jeg ikke løpt lenge med dem, så jeg vet ikke hvordan de vil påvirke foten. Men på min korte tur føltes det bare supert å sitte fast i isen.

Myke og enkle å ta av og på


Fine "håndtak" å holde i når de ikke var i bruk.
Hadde belte med broddene i på vei oppover, men det går altså helt strålende å holde dem i hånda. Tidsbesparende hvis man må ta dem av og på.


Byr ellers på dette rockebildet av fornøyd 6 åring med ny lekegitar:

Headbanging gjør bildet litt uklart...

8 kommentarer:

Endorfinlykke sa...

Slike rolige langturer er ren lykke og balsam for sjelen! Hadde du brodder på hele veien?

ania sa...

Deiligt med langtur ute. Jeg så masse folk ut på løpeturer i går. Selv planla jeg å løpe i dag, men det ble så glatt på veien at det ble bare mølle økt. Så flink du er og så sporty!!!kjempebra

Ingunn sa...

Hei Marit! Har utvidet teksten litt og lagt til bilder siden du kommenterte i morges. Hadde bare brodder et lite stykke, men der var det definitivt nødvendig også. Og ja, balsam er rett ord!
Ania: møtte et par joggere på turen, men flesteparten gikk vanlig søndagstur. Faktisk litt sikksakkløping på Ekebergsletta grunnet store folkemengder..
Bra med mølleøkt da, for alt er bedre enn ingentig og middagene i jula smaker meget bedre etter litt bevegelse..

Silja sa...

Som alltid er jeg imponert over at dere løper så langt ;-) Knallbra!!! God jul videre ;-)

Nina sa...

Hvor lenge gikk du med vond akilles før du begynte å løpe igjen?

Ingunn sa...

Hei Nina!
Jeg fikk betennelse i akillesen sommeren 2009. Trente lite den sommeren og strengt tatt fram til februar 2011 da jeg begynte å løpe. Først da ble det vel egentlig noe problem. Etter noen måneder fikk jeg tips om å utvide leggtøyingen og det hjalp veldig! Nå murrer den innimellom når jeg løper og når jeg nå bøyde meg ned og dytter den frem og tilbake er det faktisk første gang den ikke er vond ved palpasjon på 2 1/2 år!!! Men tøying, tøying, tøying og leggtrening på kant -opp og ned med tærne på kanten er min medisin! (Og så tok jeg Ibux 600mg før halvmaraton)

Ingunn sa...

Og god jul videre til dere alle sammen! Er veldig glad for at dere kikker innom og skriver hilsner! Det er veldig motiverende :o)

Endorfinlykke sa...

Åh, sånne håndtak skulle jeg ønske det var på mine NordicGrip-brodder også! Man må jo som oftest ta dem av underveis, og det er en fordel at det er enkelt å få dem med seg hjem.