Om meg

Bildet mitt
Vålerenga, Oslo, Norway
Jeg er en aktiv småbarnsmor med full jobb, 2 gutter på 4 og 6 år, instruktør på SATS og en ganske fersk interesse for løping. Begynte bloggelivet da vi var 7 måneder i USA i 2011 og skrev små reisebrev hjem. Liker å blogge og nå blir det mest om trening, men litt blir det også om hverdagsliv, mat, Osen og nytt landsted og ting jeg tilfeldigvis ønsker å kommentere. Min mail: ingunnmosshildrum@hotmail.com

torsdag 19. januar 2012

Osensjøen og Endomondo

Osen
Fikk en kommentar på forrige blogginnlegg fra "anonym" med spørsmål om det ikke er boplikt i Osen. Må innrømme at jeg ble blek om nebbet her jeg (fortsatt) sitter/ligger i sofaen etter en lang nattevakt. Men det sto jo i taksten at det ikke var boplikt, eller? Og vi spurte jo megleren, eller?

Men det er altså ikke boplikt når tomten er på under 20 mål, og vi har bare kjøpt 3 mål. Hallo? Hvem har sånne tomter da? Her i Oslo er det jo luksus om man har plass til en trampoline og en grill som ikke står så nærme at trampolinen eller terrassen tar fyr.
Så ingen boplikt altså, men det ble ingen soving etter nattevakten. Så anonym: ikke skrem meg sånn igjen ;o)


Trening
Det har ikke blitt mye treningsskriverier i det siste. Og det skyldes at det i det siste stort sett har blitt transportløping hjem fra jobb. Snø og is gjør det til en stor utfordring. Det går sakte, det gir lite endorfinfrigivelse og det blir ikke mange kilometrene i regnskapet. Arrrg.
Men før vakt i går var jeg så heldig å få meg en lang og god tur ut i det fri. Vel, i det fri er vel kanskje å overdrive litt. Det er en stund siden jeg har løpt ruten, men 15 kilometeren min går ned til Operaen, langs Vippetangen, Aker Brygge og til Bygdøy før jeg snur. 17 og 19 kilometersrundene inkluderer diverse tillegg ute på Bygdøy. Jeg liker ruta veldig godt, selv om det ikke er skog og blomster og mykt underlag. Er jo byjente da, så asfalt er ueksotisk og velkjent. Eller, velskjent? Begynner å bli en stund siden veiene var bare. MEN I GÅR, åhhh, masse asfalt! Såå deilig å skyve fra i bakken og ikke klamre seg fast med tærne for å klare å komme seg fremover. Var tung i beina etter Bodypumptimen dagen før, men det var allikevel fantastisk deilig å holde jevn fart i stort sett halvannen time. Fikk krampe i venstre legg etter 13kilometer. Det har jeg aldri fått før. Tøyde litt og jogget rolig hjem de siste 2 kilometrene. Har tatt litt Ibux, for der krampa satt er det stølt og vondt i dag. Krampa satt nesten oppe ved kneet, i den ytre delen av leggmuskelen. Den stakk til og strålte helt ut i lilletåa. Veldig ubehagelig og forhåpentligvis forbigående.

Iphone app`er og Endomondo
Nå må jeg skrive litt om Endomondo og app`er igjen. Endomondo er altså en app man kan laste ned på androidtelefoner. Man kan enten laste inn treningsøkter manuelt eller ha på GPS`en og løpe, gå, sykle eller forflytte seg på andre måter som man også kan velge mellom før start. Jeg har skrudd på en funksjon som for hver kilometer annonserer hvor langt jeg har kommet, hvor lang tid jeg har brukt og hvor fort/sakte siste kilometeren ble tilbakelagt. Og i går hadde jeg altså en superfestlig opplevelse da det jeg tror må være Marit underveis backet meg opp med en kommentar noe alla "you go girl!" Aaaaner ikke hvordan hun gjorde det, så Marit, hvis det var deg så please let us know!
For på Endomondo kan man bli "venner" sånn som på Facebook. Man får opp en liste over hva de andre har trent og kan kommentere og styre på.
Det er også et par challenges på gang. Ikke premier og greier, men en der man teller kilometre løpt i januar og en der det er om å gjøre å løpe 2012 kilometre gjennom 2012!! Ops, klarer nok ikke den siste, men moro å se hvor mye det blir hver måned. Veldig motiverende og gøy å se hvor langt de andre har løpt.

Morsomt med grafer og sammenlikninger.


Nå skal jeg snart hente gutta boys, kose litt og lage middag og klokka seks kommer den franske barnevakten som det første året i Norge først vil fokusere på å lære seg engelsk før hun begynner på norsken. Det passer oss jo midt i blinken! Spesielt Fredrik skravler i vei og får holdt noe av det engelske språket vedlike.
Og med barnevakt følger kjærstetid! I dag skal vi muligens trene (får se hvordan det går med krampefoten) og så feire at vi har kjøpt oss landsted (takk for definisjonshjelp, Sara!). Landsted, smaker godt altså :o)


8 kommentarer:

Silja sa...

Apper er sikkert kult for de som har nye telefoner og ikke en forhistorisk klump slik som jeg har, som helst burde vært på museum ;-) krampe i leggen: underlaget nå er krevende for leggene; kan kun være derfor altså... ren uflaks! Antall løpte km i januar: jeg lukker øynene og fortrenger og sier: "løping? hva er det?". Nei, det blir nok bedre utover våren skal du se ;-)

Ingunn sa...

Ja, jeg lengter også etter våren! Men inntil da ser jeg på kilometertallet og skal prøve å holde et minimum på 80 km i måneden. Men det er tuuungt å trene i januar. Mye huff og altfor mye fristende i godtehylla og bakedisken. VÅR! Kom! Men så kan det være snø i Osen så vi kan gå på ski :)

Anonym sa...

Ååå, så unnskyld for det!! Kom plutselig på det med boplikt på deler av sørlandet, og synes det var så fint at det ikke var boplikt der dere har landsted:-) Tenkte ikke på at kommentaren kom til å uroe deg! Hurra for at alt er i boks i hvert fall:-) herlig blogg:-)

Ingunn sa...

Ingen skade skjedd og egentlig greit å få trippelsjekket det! Og ingen soving på dagtid fører forhåpentligvis til god søvn i natt. (c:

Endorfinlykke sa...

Hehe, det er jo en av de morsomme detaljene med Endomondo - at man kan sende peptalks! Det gir ekstra motivasjon underveis, ikke sant?

Fin tur du hadde, og så jevnt du løper - selv om krampe hørtes vondt ut. Håper det var et engangstilfelle.

God helg!

ania sa...

Bra at du fikk så fint tur på asfalten . du klarer nok ikke å gjenta den i dag. Vi har blitt nedsnødd og det daler ned fortsatt. OG kjørestetid kan være treningstid...det har jeg ikke tenkt på

Ingunn sa...

En dag registrerte jeg at Tone var ute og løp. Trykket på peptalk, men det skjedde ikke meget.. Må man skrive inn? Da du sendte melding til meg var jeg usikker på om jeg skulle snu ved 6k, men plutselig var all tvil borte. Helt supert med noen på 'sidelinjen' :)

Og nr to: hvordan vet du at jeg løp jevnt? Kan du se det noe sted?

Hilsen nysgjerrigPer

Ingunn sa...

Løp i dag og og det gikk på ingen måte like fort... Snø er nesten verre enn is, for da kan man jo bare dra på brodder. Snø er som sand, ingenting å sparke fra i.

Vi har forsøkt å ha barnevakt en gang i uka. Barna må snakke engelsk med henne (hun er fransk) og vi starter med en treningsøkt og avslutter med god mat og god samvittighet :)