Om meg

Bildet mitt
Vålerenga, Oslo, Norway
Jeg er en aktiv småbarnsmor med full jobb, 2 gutter på 4 og 6 år, instruktør på SATS og en ganske fersk interesse for løping. Begynte bloggelivet da vi var 7 måneder i USA i 2011 og skrev små reisebrev hjem. Liker å blogge og nå blir det mest om trening, men litt blir det også om hverdagsliv, mat, Osen og nytt landsted og ting jeg tilfeldigvis ønsker å kommentere. Min mail: ingunnmosshildrum@hotmail.com

tirsdag 5. april 2011

Jeg savner....

Det er spesielt når vi skal spise at jeg virkelig kjenner at jeg savner Norge (dette dekker selvfølgelig bare ting og skrotsavn -vi savner selvfølgelig familie og venner!).


Frokost:
Jeg savner grovbrød. Får ikke tak i sammalt mel her. Alt er finmalt, så jeg kan ikke en gang bake grovbrød selv.
Jeg savner leverpostei, roastbeef, Trønderfår og Hatting rundstykker (de som heter Spelt er sinnsykt gode).
Jeg savner syltetøy som inneholder bær. Her har de bare sånn geleaktig som smaker sukker.
Jeg savner Makrell i tomat, den vanlige fra Stabburet. Og pappa; legger for sikkerhets skyld ut bilde her:

Middag:
Jeg savner ferdigprodukter av fisk: fiskeboller, fiskepudding, fiskegrateng, fiskesuppe.
Jeg savner posesupper og posesauser.
Jeg savner tacokrydder.
Jeg savner ordentlige kjøttpølser, grillpølser og wienerpølser. Pølsene vi har prøvd til nå er vasstrukne og med en annen smak enn vi er vant til. Har heller ikke funnet svinepølser som vi kjenner hjemmefra.
Jeg burde ta med ordbok til kjøtt- og fiskedisken. Sirloin, Tenderloin, Groundbeef. Hmmm. Og hva slags fisk er det egentlig som ligger der og stirrer på meg?
Jeg savner ferske reker (selv om jeg har et håp om at de faktisk har det her. Men det ser i grunnen ut som det går mest i scampi).
Jeg savner til og med servelat, som jeg til vanlig ikke spiser, men som ofte er å finne i barnematpakker.

Godteri:
Jeg savner smågodt, spesielt gelekrokodiller (hey, pappa. Der kom jeg på en ting til...)
Jeg savner vaniljefudge, colabønner, sure føtter og salte padder.
Jeg savner solskinnsboller, Berlinerboller og Skolebrød.Jeg har fått vann i munnen 17 ganger mens jeg har skrevet dette innlegget.
Fint å tenke på at disse tingene fortsatt er på plass når vi kommer hjem og jeg skal gå bananas på Rema1000 når vi kommer oss inn i leiligheten igjen.
Klimaet her passer meg meget bedre enn det norske, det kan jeg skrive under på med en gang. 3 måneder med regn 8 dager/måned kan jeg overleve. Mørke, kalde, norske vinterdager er verre.

Ser forresten ut som våren nå kommer til Norge!!! Og DET er en årstid jeg savner. Når blomstene kommer, løvet spretter og syrinene begynner å lukte.
Så kos dere med deilige vårdager dere som er i Norge!

9 kommentarer:

Kaptein Kayser´s Cabin sa...

Ooo, sånne salte padder er utrolig gode:) Men savner de salte rørene med slimete salt fyll som av en mystisk grunn ikke lenger finnes. Bland spisskummen (Cumin) og paprikakrydder, og vips så har du taco-krydder

Ingunn sa...

Hei Torstein! Er litt usikker på hva de salte rørene med slimete fyll er.. Men nå kom jeg på lakrisrør med salt pulver inni!! Oi, oi.
Takk for tacotips, Tusen Taco -mohahaha.

Anna sa...

Kan ta med noe til NY vettu:-)Helst sånne godterivarianter da, er ikke så sugen på sprengt makrell i tomat i kofferten...

Ingunn sa...

Hei Anna! Noe sier meg at NY lørdagens vorspiel kan bli fylt av krokodiller :o) Elsker de svarte!

Kaptein Kayser´s Cabin sa...

http://www.goodcandy.no/ds_product_info.php/products_id/929

Kaptein Kayser´s Cabin sa...

Skulle egentlig skrive masteroppgave, men nå sitter jeg heller å søker på smågodt på nettet:) Husker du hva de rørene med salt pulver inni heter?

Ingunn sa...

Nei, husker ikke hva de heter. Begynte selvfølgelig også å surfe og finner mye annet rart godteri som har blitt borte fra hyllene. Lykke til med masteren, dere skal vel levere snart..

Silje Sandmæl sa...

Snuppa. Du får kjøpt masse godis og norsk mat på sjømannskirken i San Fran. Jeg dro dit for å kooooose meg med melkesjokolade og norsk avis titt og ofte. SMASK

Ingunn sa...

Hei Silje!
Ja, vi har vært i Sjømannskirka og en boks makrell i tomat kosta 35 kroner.. Vi slikka boksen etterpå... Samme pris for en Toropose med fiskesuppe. Men vi skal nok unne oss en middag derfra nå og da, tror de har hjemmelagde fiskekaker.. Mmmm