Om meg

Bildet mitt
Vålerenga, Oslo, Norway
Jeg er en aktiv småbarnsmor med full jobb, 2 gutter på 4 og 6 år, instruktør på SATS og en ganske fersk interesse for løping. Begynte bloggelivet da vi var 7 måneder i USA i 2011 og skrev små reisebrev hjem. Liker å blogge og nå blir det mest om trening, men litt blir det også om hverdagsliv, mat, Osen og nytt landsted og ting jeg tilfeldigvis ønsker å kommentere. Min mail: ingunnmosshildrum@hotmail.com

søndag 20. november 2011

Tips utbes om Endomondo

Langt mellom bloggeslagene, men sånn kan det bli i en hektisk småbarnshverdag. Det har kanskje ikke vært de store tingene å skrive om. Ikke at jeg generelt blogger om så store ting, men det har vært MYE hverdag.

I helgen har jeg hatt vakt. Begynte ut med tilstedevakt fredag og hjemmevakt til 10 lørdag. 24 timer fri før vakt søndag og hjemmevakt nå fram til jeg skal på jobb i morgen tidlig klokka 8. Jeg må være tilgjengelig på telefon og kunne komme inn på 30 minutter.
Så hvordan få til trening da? Og hva gjør resten av familien når mor er borte hele dagen?
Jarle tok med gutta til Drøbak og med middag og kino der ute ville de ikke komme hjem før klokka 20. Og jeg hadde tilstedevakt til 18...
Duket for langtur, tenkte jeg. Men vakttelefonen?

Fullt utstyrt med ullundertøy og vannavstøtende jakke og tights la jeg i vei, med vakttelefon i den ene hånda, Garminklokka på samme arm, IPhonen med musikk og så har jeg lastet ned Endomondo. Et program som logger løperuta, fart og som sier i fra hver kilometer hvor lang tid det har gått og farta på siste kilometer.
Så var det å starte Garminklokka (ville sammenlikne de to for å se om de målte samme avstand), starte Endomondo og holde vakttelefonen slik at jeg ville kjenne om den vibrerte og Iphonen i baklomma.
En stund vurderte jeg å løpe med det originale hodesettet slik at de kunne bruke min telefon istedenfor vakttlf og at jeg kunne svare underveis. Men hallo, å løpe med 160 i puls og svare på spørsmål om dårlige pasienter ble litt vel sært, selv for meg. Så da telefonen ringte, et sted på Nordstrand, stoppet jeg pent opp og svarte på spørsmål før jeg løp videre. Hadde også planlagt at jeg kunne praie en taxi om jeg måtte rykke ut (sjelden).
I lett yr har jeg underveis klart å stoppe Garminen mens jeg tørket av den. Det gikk i følge Endomondo ca 500meter før jeg oppdaget det. Fint med dobbeltlogg altså.

16 deilige kilometre ble tilbakelagt i bedagelig tempo. Opp Ekebergskrenten, forbi Nordstrand og snudde et sted etter Sæter. Lett yr i luften, fin temp, tåke på vei opp, men fantastisk utsikt over Oslo by i vintermørket og opplyst av millioner av lys på vei ned. Liker godt den ruta og den fine byen vår.

Nå nyter jeg søndagskvelden med et lass på tallerkenen med lasagne fra i går og salat med masse rømme. For nå trengs det påfyll. Det er så digg å kunne spise så masse (matmons, godtemons, sukkertann og you name it...)  uten å ha et kvekk av dårlig samvittighet :o)


Og så til spørsmålene jeg sitter igjen med etter min første tur med Endomondo:

Hvordan få loggen over på bloggen?
Kan man få den til å si i fra hver 2. kilometer ikke hver eneste?
Andre tips for hvordan man kan ha glede av endomondo?
Hva slags pulsbelte passer til og hvor får jeg kjøpt det?

Og der dalte det en kjempepose med Laban juleseigmenn ned i fanget mitt fra svigernissene i Drøbak. Den får nok bein å gå på lenge før det blir lørdag igjen. Nam, nam.

6 kommentarer:

lettbent sa...

Mmm, fin tur - og påfyll etterpå! (c: Kan desverre ikke hjelpe med endomondo, men det er mange nok som bruker det, så du får nok noen tips. (c:

Anna sa...

Høres ut som en fin tur, et par km til sørover, så hadde du vært hos meg.
Hvis du vil legge ut bilde av en gitt treningsøkt(kartet), kan du velge Share og deretter kopeier og lime inn hele Embed-teksten inn i din løpende tekst. Når du publiserer innlegget, vil denne teksten vises som kartbilde. Litt klønete forklart, men skjønte du?
Ellers har Endomondo fine statistikk-muligheter, kurver og grafer og det hele. Men GPS-en synes jeg detter ut i tide og utide, derfor bruker jeg den bare som treningsdagbok, på selve økta stoler jeg på Garmin, og overfører filene.

ania sa...

utrulig fin tur. Kan ikke hjelpe med endomodo, har selv sports tracker og er utrulig fornøydt med den. (sikkert omtrent det samme) Skjenner meg godt i de vakter i helgene. Jobber også på sykehus vi har også bakvakter men vi har 2 timer på å komme til sykehuset så jeg kan fritt løpe mine turer innimellom. Bra at jobbehelg er unnagjort

Frk. Løpeskjørt sa...

Mange som løper i det området altså. Ser det hver gang vi er hos mamma, det er folk som løper der overalt. Gjerne langs Ekebergveien og mot Sæter. Og når jeg ser hvor mange jeg har på Endomondo som også løper der, så må jeg jammen begynne å se etter kjente neste gang vi kjører forbi. :o)

Jeg liker Endomondo veldig godt. Litt knotete å starte og få den på plass (i løp) når jeg løper i t-skjorte og ikke har jakkelomme, men ellers liker jeg den veldig godt. Syns statistikkene der inne er fine.
Om jeg får meg Garmin-klokke kommer jeg nok til å bruke den og så føre over til Endomondo, som Anna gjør.

Tror ikke man får endret på hvor ofte dama nevner fart og distanse dessverre, men det kommer sikkert det også. Kommer stadig vekk ny oppdatering med nye finesser.

Endorfinlykke sa...

Jeg løper også jevnlig i samme område. Tunge bakker, men herlig utsikt!

Jeg bruker Endomondo og Garminklokka litt om hverandre. Er ikke så viktig å alltid måle puls lenger, så hvis jeg allikevel må ha med mobilen (til/fra jobb eller fordi jeg vil ha med kamera), bruker jeg gjerne Endo (vurderte å kjøpe pulsbelte til den, men det kostet såpass mye at jeg heller investerte i Garminklokka). Jeg synes faktisk Endo ofte finner GPS raskere enn Garmin, men det er mye enklere å pause eller sjekke tider underveis med Garmin.

Hvis du har musikk på mobilen, er det to fluer i en smekk, og med Endo kan du også få pep-talks underveis siden du er live på nett. Kanskje føles det også tryggere om kvelden at de hjemme kan følge deg live i tilfelle noe skulle skje ;)

Ingunn sa...

Anna: da er du kanskje inne på Endomondosiden på pc`en din før du kan klippe og lime? Jeg er fortsatt så fersk at jeg kun har brukt app`en på telefonen. Skal forsøke klippe og lime trikset, to be continued... :)

Ania: ble nysgjerrig på hva du jobber med og hvor. Kanskje noe jeg finner ut om jeg kikker litt rundt på bloggen din?

Julebord: regner med dette var en reklame for å få folk på julefest :o)

Tone: ja, klønete med plassering av telefonen. Dvs, jeg putter den i baklomma når jeg løper, men da er det kjempeklønete å få den opp hvis jeg må stoppe på rødt lys, noen ringer eller andre ting som gjør at jeg trenger en pause. Bruker enn så lenge Garmin også.

Marit: min Garmin bruker EN EVIGHET på å finne satelliter. Selv om jeg står musestille med GPSdelen rettet mot sky. Ganske irriterende.
Hvor mye koster pulsbeltet til Endo? Har også lagt fra meg beltet de siste gangene da jeg allikevel bare har løpt på godfølelse og ikke har kjørt hverken intervaller eller andre krumspring med blodsmak i munnen. Det er ikke veldig behagelig heller. Men av og til greit å sjekke formen, liksom.
Og som du nevnder er det superdeilig med alt i en dings, GPS, tlf, kamera og musikk. Leve Apple, sier jeg bare.