Om meg

Bildet mitt
Vålerenga, Oslo, Norway
Jeg er en aktiv småbarnsmor med full jobb, 2 gutter på 4 og 6 år, instruktør på SATS og en ganske fersk interesse for løping. Begynte bloggelivet da vi var 7 måneder i USA i 2011 og skrev små reisebrev hjem. Liker å blogge og nå blir det mest om trening, men litt blir det også om hverdagsliv, mat, Osen og nytt landsted og ting jeg tilfeldigvis ønsker å kommentere. Min mail: ingunnmosshildrum@hotmail.com

mandag 28. november 2011

Utfordring på hjemveien

Som den utslitte og tidssammenklemte nåtidskvinnen jeg er, har jeg forstått at disse transportetappene er gull verdt. Og for min del er det turene hjem fra jobb som kan fylles opp med forskjellige aktiviteter. Til jobb når man begynner kl 8 er liksom ikke like festlig, da må jeg ha tid til å dusje på jobb og såå tidlig orker jeg ikke stikke hjemmefra. Antall treningsøkter generelt i uka blir begrenset grunnet familieaktiviteter og en bedre halvpart som også vil ha sin andel av de dyrbare ettermiddagstimene. Det hjelper jo ikke på at jeg også har ettermiddags- og nattevakter slik at antall ettermiddager å velge mellom krymper. (Heldigvis får jeg stort sett trent før vakt).

Men turene hjem fra jobb altså. Nøyaktig 5,0km fra dør til dør. Har hatt noen turer med en ekstra sløyfe oppe ved Aker før jeg har vendt nesa hjem. Men i dag hadde jeg dårlig tid. Fellesmiddag med familiene Fresk-Kristiansen og Vikesund-Jensen (kompisene til Fredrik med familier) startet halv fem og det er som nevnt ltt godt med en dusj før man menger seg med den gemene hop. Fant derfor ut at jeg skulle løpe fort. For meg er alt raskere enn 5:30 per kilometer fort, så ambisjonene var ikke så høye. Med musikk på øret og Endomondodama som fortalte hvor fort det gikk per kilometer var det ganske gøy å pushe på. Var hjemme på 25.15min, snittfart på 5:03. Kjempefornøyd jeg, og absolutt noe som frister til gjentagelse. Må jo være en OK måte å få litt tempo i beina på også, eller?

Andre forslag til hva jeg kan finne på på 5kilometer?

5 kommentarer:

Silja sa...

Nei, har i grunn ikke så mange gode forslag på hva MER man kan finne på når man har 5km men synes du gjorde en bra innsats i dag ;-)

Jeg sliter med å få tid til å trene fordi 1) jeg vil ha tid sammen med mine kjære og 2) fordi Tim har en del aktiviteter som dermed gjør det litt vanskelig for meg å klemme inn økter i ukedagene. Lillegutt ser barnetv fra 17:30-18:30 og de siste ukene har jeg i dette tidsrommet prøvd, en dag i uka, å løpe 5km (30min) for deretter å trene styrke på stua. Da krever det at Tim er hjemme de 30min jeg varmer opp ute og når jeg er tilbake er han fri til å gå; og siden lillegutt ser på tv så får jeg gjort øvelser i nesten ro og fred i 30min. Så, skulle jeg komme med et forslag så måtte det i såfall være at du bruker hjemturen som oppvarming og kjører litt styrke når du kommer hjem HVIS det er en mulighet da ;-)

Ingunn sa...

Har du vekter hjemme eller blir det typ armhevinger, mageøvelser etc du gjør, for det er absolutt mulig å legge inn mer aktivitet når jeg først er hjemme. Man må bare være enda mer disiplinert... Etter jobb er det vanskelig grunnet henting på skole og barnehage, handling og middagslaging. Men er stor tilhenger av kreativiteten, for vil man så får man det til :)

ania sa...

Ingunn siden du har I Phon kan du laste ned workout trailer fra Scimble. Der finner du masse gode forslag til litt styrke. De programmer starter er på ca 15 min hovedsakelig uten vekter. Jeg gjorde noen programmer for fore og abs nå nor jeg ikke kunne løpe. Ganske bra og tlf holder tida for deg

Silja sa...

Jeg har noen vekter men kjører core-øvelser... det enkle er ofte det beste ;-)

Endorfinlykke sa...

Hei, hvor det går! Du har virkelig fått opp et forrykende tempo! Jeg ville lagt inn gøyale omveier de dagene jeg hadde mulighet, hvis jeg var deg. Kanskje tatt en t-bane i en annen retning og løpt derfra?

Men jeg anbefaler å løpe til jobb, for du trenger jo tross alt ikke dusje hjemme, så veldig mye lenger tid enn normalt, tar det vel ikke? Hehe. Jeg lover, det blir lettere for hver gang!