Om meg

Bildet mitt
Vålerenga, Oslo, Norway
Jeg er en aktiv småbarnsmor med full jobb, 2 gutter på 4 og 6 år, instruktør på SATS og en ganske fersk interesse for løping. Begynte bloggelivet da vi var 7 måneder i USA i 2011 og skrev små reisebrev hjem. Liker å blogge og nå blir det mest om trening, men litt blir det også om hverdagsliv, mat, Osen og nytt landsted og ting jeg tilfeldigvis ønsker å kommentere. Min mail: ingunnmosshildrum@hotmail.com

tirsdag 19. juli 2011

Death Valley

Ankom Las Vegas seeent etter maaange nye timer i bil. Amerika er et stort kontinent og selv noen centimeter på kartet utgjør store strekninger. Og alle som har hatt med småbarn på biltur vet at en 4 timers tur sjelden tar mindre enn 6 timer. Og denne turen skulle vel i utgangspunktet ha vært rundt 6..,


Canyons

Fra Mammoth Lake til Vegas er den kuleste turen gjennom Death Valley. Og det er virkelig dødt der, og VARMT! Så vi var nøye med å hamstre bensin og drikke, for med motorstopp midt i ørkenen hadde vi ikke særlig lyst på, og ikke å være tørste heller med 115 grader Fahrenheit (= ca 50 grader -og måles selvfølgelig i skyggen -hvorfor sier man det egentlig?? Man måler ALDRI temperaturen i sola...Hallo...)

Ekstraservice? -Det er Shell det...


Den endeløse landevei, her er det ikke deilig å gå. 50+ grader


Sanddynene


Fantastisk natur. Dramatisk med mye kupert terreng og mye stein i forskjellige farger. Ingen endeløse sanddyner å se, sett bort fra et område på noen mål med sand. Ellers stein, stein og stein.


Fine farger

Turen ble ekstra lang fordi både Jarle og jeg ville se Badwater Basin -en uttørket saltsjø som ligger 85,5 meter under havnivå. Dette er et av de laveste stedene på land i verden.



Inntørket saltsjø

Hvis det ser deilig ut med litt frisk bris i 50 grader så skal det sies at det kjentes som noen satte på en hårføner -VELDIG nærme..



Så ingen klapperslanger, tarantellaer eller skorpioner, sett bort fra et par souvenirer.


Dette er faktisk ekte skorpioner, laminert i sukker og fargestoffer
Only in Death Valley!

Ingen kommentarer: