Om meg

Bildet mitt
Vålerenga, Oslo, Norway
Jeg er en aktiv småbarnsmor med full jobb, 2 gutter på 4 og 6 år, instruktør på SATS og en ganske fersk interesse for løping. Begynte bloggelivet da vi var 7 måneder i USA i 2011 og skrev små reisebrev hjem. Liker å blogge og nå blir det mest om trening, men litt blir det også om hverdagsliv, mat, Osen og nytt landsted og ting jeg tilfeldigvis ønsker å kommentere. Min mail: ingunnmosshildrum@hotmail.com

søndag 5. juni 2011

Krampetrening?

Føler litt at jeg MÅÅ trene intervaller, men at det liksom ikke er tid for forbedringer lenger. Et slags rart treningsvakuum.

Jarle og jeg hadde som nevnt tidligere en rolig tur for et par dager siden. Panikken slo meg hardt da jeg skjønte jeg hadde gått fra Garminklokka hjemme og kun hadde på pulsbelte. Men hallo? Det er jo strengt tatt ikke antall kilometer og hvor fort det går som er det viktigste, ikke for meg i hvert fall. Selv om det er en god motivator når jeg løper alene. Målet mitt er vel strengt tatt ikke å bli best i noe som helst, men å finne en idrett som kan holde meg i god form og som det er enkelt å få til sånn at jeg faktisk gjennomfører. Nå er jeg på 5. måneden med løping og synes egentlig det blir morsommere og morsommere, selv om disse vakuumperiodene med tunge ben og lite fremgang forekommer med jevne mellomrom.

I dag MÅTTE jeg liksom løpe intervaller for å få til to runder med intervaller før New York turen. Og med tunge ben labbet jeg ut og var litt usikker på hva jeg skulle finne på. x antall x 1000meter eller mer? Huff, nei. Så lenge orket jeg ikke løpe hardt i dag. 400meter x fler? Vanskelig å få til uten å gjøre det på tredemølle (det er jo egentlig ikke det, tenker jeg nå mens jeg skriver. Jeg løper jo faktisk med en GPS på meg som til enhver tid forteller hvor mange meter jeg har løpt...) Bakker? Ugh, ikke mer bakker etter the Dish for 2 dager siden. Så hva da? Kom på at Silja i sin blogg har løpt minuttsintervaller x30?? Tja, det kunne jo være noe, tenkte jeg når jeg nærmet meg 3 kilometer og oppvarmingen måtte sies å være vel gjennomført.
Og det var ganske moro gitt! Gikk ikke superfort, men sånn mellom 12 og 13 km/t. Og 1 minutt går kjempefort. I hvert fall de 15 første. Rakk 24 intervaller før jeg var hjemme, kjørte 30 sekunders rolig joggepauser i mellom. Tok ikke mila på rekordtid, men fikk pulstopper sammen med tempotoppene og var fin og rød da jeg kom hjem
"Æsj, du er jo helt blævt jo!" sa 6 åringen, da han klappet meg på ryggen noen minutter senere. Jepp, fikk nok jobba litt ja.
Minuttsintervallene frister til gjentakelse, selv om jeg tror jeg skal prøve meg på lengre intervaller på onsdag.

4 dager til avgang..
Takk for musikktips, har ikke rukket å høre på noe enda. Men en sang jeg definitivt skal ha på øret er Billy Idol med "Hot in The City", så spørs det om jeg tør å rope ut "New York" når Billy gjør det...
Hot in the City
Ser ut til at tempen daler litt til lørdagen når løpet er, og det gjør INGENTING. Jeg blir tung og slapp når det blir for varmt og skal nok klare å løpe meg warm (om ikke hot) uten at det er 30 grader i lufta :o)
På bildet ses central Park, løpet går rundt hele parken

1 kommentar:

Astri Hildrum sa...

Lykke til med løpinga, dere får det nok veldig morsomt! Skulle vært der, men det blir tjenestereise til Åland på meg.. Ellers går det fint, vi hadde en helg på Bårnes, småbruket til svigers, i helga. Var nydelig vær, men nå skal det regne noen dager. Hils alle sammen! Jr snakker om dere, her forleden minnet han oss om at onkel Jarle bor på Vålerenga. Så måtte jeg opplyse igjen om at han ikke er der akkurat nå. Konseptet "Amerika" er ikke så enkelt, men an skjønner jo at dere er langt borte. Blir fint å se dere igjen!