Om meg

Bildet mitt
Vålerenga, Oslo, Norway
Jeg er en aktiv småbarnsmor med full jobb, 2 gutter på 4 og 6 år, instruktør på SATS og en ganske fersk interesse for løping. Begynte bloggelivet da vi var 7 måneder i USA i 2011 og skrev små reisebrev hjem. Liker å blogge og nå blir det mest om trening, men litt blir det også om hverdagsliv, mat, Osen og nytt landsted og ting jeg tilfeldigvis ønsker å kommentere. Min mail: ingunnmosshildrum@hotmail.com

søndag 19. juni 2011

Siste ukes oppdatering

Dårlig nettilgang og skolefri er svaret på lite bloggaktivitet siste dagene. Her kommer en lengre oppsummering.

Siste skoledag
Det var trist å plukke opp poden siste dagen på skolen på onsdag. Det har vært en flott opplevelse, både for Fredrik og oss som har fulgt med fra sidelinjen. Det blir også spennende å se hvordan skolehverdagen i Norge blir etter å ha fått innblikk i en velfungerende institusjon her i Amerika.
Håper å møte på noen av de andre barna gjennom sommeren, men flesteparten har vi nok nå tatt farvel med.


Fredrik og Mrs Callahan, klasseforstanderen
Superflott dame med kustus og hjerterom

Skolegården. Kindergarten har inngjerdet lekeområde og barna som går siste året på Elementaryschool bytter på å være "lekeansvarlige" her i friminuttene. De har også en gymlærer som aktiverer barna i friminuttene. I bakgrunnen ses parasoller over bordene der barna samles til utelunsj -stort sett hele året.

Trening
Ja, det var denne sommerferien da. De høyt elskede fritimene på formiddagen er nå en sagablott og trening og tid med bok fraværende (ihvertfall på formiddagen). Etter NY-mini og etter å ha sett hvor fort Anna har klart å løpe (I form-løpet på Løkka, 5 km og 3. plass!! Ca 21 minutter -det er bra det!), blir man jo litt misunnelig (jeg ihvertfall) og inspirert og har lyst til å løpe fortere selv også. Og da er det bare en ting å gjøre- Løpe fortere. Og hvordan gjør man det? Man må ha det vondt. For det gjør vondt å løpe fortere. Har løpt litt intervaller, en dag med 800meter på mølla x3. Fredrik spilte biljard ved siden av og etter disse 3 rundene var det vanskelig å holde ham opptatt lenger. Løp også intervaller ute, med 2km høyere tempo og 1km rolig. Klarte ikke få opp den store farta, men pulsen var høy. Temperaturen stiger her og det var ganske så ubehagelig å løpe ute. Løp i sikksakk for å få med meg alle skyggene.. Blir spennende å se om jeg kan få sneket meg til en billett i San Fran halvmara eller om halvmara i Oslo 24. september blir neste utfordring.

Hjemmeliv
Med Fredrik hjemme hele dagen og Teodor som skal plukkes opp kl 13 blir det som nevnt litt andre boller på dagtid. Jeg må bl. a handle med begge på slep, noe som er en stooor utfordring. Men det fine været den siste uka gjør ting veldig mye enklere da vi har et fantastisk badebasseng rett utenfor døra. Vannet er oppvarmet, det er oversiktlig, rent og fint og man kan være på grunna eller prøve seg på dypet om man kan svømme.


Fredrik og jeg

Fredrik er som en delfin. Han hopper og spretter og svømmer over hele bassenget med hode over vann, eller hodet under vann hele veien over. Det var også fantastisk å ta ham med på første svømmetime på onsdag etter at det forrige 10-ukers kurset ble avlyst for hans del grunnet brukket arm. Det er sååå mye lettere å høre på og gjøre som svømmelæreren sier enn å høre på mamma og pappa. Gutten synes ikke det er veldig gøy å trene på noenting nemlig.


Fredrik etter å ha svømt 10 meter under vann

Teodor har stor framgang i vannet også. Han oppholder seg stort sett under vann og svømmer nå et par meter. Men han må følges med på hvert sekund for han kan ikke svømme over vann og er dumdristig som bare en 3 åring kan være. Også han fortsetter med svømmekurs gjennom sommeren.


Teodor bare ler, og svelger vann, og må opp og tisse

Planer for sommeren
Det nærmer seg slutten av juni og planene tar mer og mer form. Vi storkoser oss hjemme her for tiden og bruker bassengområdet flittig. Så sett bort fra turer blir vi nok stort sett hengende her. Lite vits i å sitte flere timer i bil når det er nærmere 30 grader når vi har det så fint her. Denne helgen har vi f.eks vært hjemme alle dager og er uthvilte og glade alle fire.
I begynnelsen av juli tar vi siste turen opp til Grass Valley. Det blir hyggelig å se Randi, Garth og Evas familie igjen. Vi har bare hatt det hyggelig der og guttene gleder seg masse. Videre har Fredrik 1 uke med camp Menlo, svømming og uteliv en hel uke med opp til 40 barn. 11. juli kommer Jacob (Freds kompis) og co og 16. juli drar vi østover. Regner med at vi kommer oss raskt til Vegas og bor på superhotell, på hverdagene er det veldig rimelig å bo der. Får se om vi kommer oss til Bryce- eller Grand Canyon. Det er ganske langt å kjøre og det begynner å bli varmt her. I ørkenen kan han heller ikke bruke aircondition, så vi får se hva vi finner på. Etter det er det faktisk bare en uke før vi skal ut av leiligheten. Vi må organisere pakking, vasking, salg av møbler og diverse (med barna hjemme...) før vi 1. august drar sørover mot LA og San Diego. Vi håper dette kommer til å flyte smooth, men vet også at det kan bli plenti med hindringer den siste uka før vi tar ferie. Fingers crossed.

Helgen
På fredag var Jarle med noen kollegaer på Drive In kino i San Jose, halvtimes kjøring sørover. De hadde leid en pickup-truck og satt på lasteplanet. det var visst en morsom opplevelse, selv om det ble både hardt å sitte og kaldt etterhvert.


Synes det ser ut som flaskeholdere jeg, bakpå pickupen
Kaldt og sosialt

I går var vi i bursdag til en kollega av Jarle. Han leier rom hos et voksent par som altså deler hele huset sitt med 3 mennesker som jobber eller studerer ved Stanford. Jo Ann, mor i huset, er damen som hadde stor kustus på barna da hun satt barnevakt for oss for et par uker tilbake.
Det var masse folk i hagen deres og barn var hjertelig velkomne. Fredrik var i sitt ess og kom utpå kvelden lykkelig bort til meg og sa at han nå trodde at alle visste hvem han var. Han hadde da sprutet vann på stort sett alle (alle fikk en liten gave hver og halvparten var vannpistoler), han hadde spilt fotballl og løpt rundt med alle barna og grillet marsmallows over bålet.
Halv elleve måtte vi dra ham med oss for Teodor kunne nesten ikke stå oppreist lenger.
Super fest og super helg.


Fredrik sammen med de voksne, kunne ikke hatt det bedre..

Ventepølser til barna er alltid lurt, de liker ikke å måtte vente

Og så kunne barna leke rett utenfor i parken mens vi spiste og slappet av. Kunne ikke blitt bedre

Så får vi se hva neste uke bringer. Ikke de store planene i boka, men fine dager håper vi å få allikevel.
 

Ingen kommentarer: