Om meg

Bildet mitt
Vålerenga, Oslo, Norway
Jeg er en aktiv småbarnsmor med full jobb, 2 gutter på 4 og 6 år, instruktør på SATS og en ganske fersk interesse for løping. Begynte bloggelivet da vi var 7 måneder i USA i 2011 og skrev små reisebrev hjem. Liker å blogge og nå blir det mest om trening, men litt blir det også om hverdagsliv, mat, Osen og nytt landsted og ting jeg tilfeldigvis ønsker å kommentere. Min mail: ingunnmosshildrum@hotmail.com

mandag 5. september 2011

Jeg vil ha vaskedame

Jeg så en gang et tv-program der noen trengte mer hjelp i heimen enn meg. Var egentlig fint å se rot og skrot og allskens som lå og slang. Men det jeg bet meg merke i var denne vaskesjefen, med oppsatt hår, øredobber store som skoleboller og blonder på vaskehanskene. Hun sa nemlig at det er fint å støvsuge, men at badet var et rom man definitivt ikke skulle støvsuge i.
Og så tenker, kan den gnåledama ha hatt barn? Eller guttebarn? Eller duracellbarn? Tror ikke det. Jeg skjønner også at man må vaske flisene for å få dem reine. Men sånn i det daglige går støvsugern varm, oppå bordet, under bordet, i gangen, i sofaen (sjekker alltid for penger først..), i bilen og også på badet. Det eneste stedet jeg ikke støvsuger er egentlig under do. Ikke alle som sitter og tisser her i gården..

Kunne strengt tatt gjerne sluppet unna hele greia, ihvertfall sånn 3-4 timer annenhver uke. Mer enn nok å gjøre her uten at man må ta storrengjøringen i tillegg.
Aktiviteter som ofte gjennomføres av våre barn og som igjen fører til støvsuging på badet
(selv om det liksom ikke er lov...)

5 kommentarer:

Frk. Løpeskjørt sa...

Mopp! Jeg har en mopp kjøpt på Binders, av samme type vi bruker på jobb (ikke sånn ubrukelig Jif-mopp).
Jeg bruker den til å tørrmoppe alt. Går kjappere og lettere enn å dra fram støvsugeren syns jeg. Med den drar jeg opp sand, småstein, hybelkaniner, brødsmuler, you name it og feier det opp etterpå.
Støvsuger selvfølgelg også innimellom da, men da slipper jeg i alle fall å dra den fram støtt.

Men du og du så kjekt det hadde vært med vaskehjelp.

Ingunn sa...

Ja, andre småbarnsforeldre skjønner med en gang hva jeg mener. Hvis mine små tasseladder rister på hodet så kommer det sand. Det er liksom overalt, hele tiden. Takk for moppetipset! Har en sånn Jif-mopp -som for øyeblikket ligger på toppen av skapet. Gutta gikk totalt amokk med den, og den ble rett og slett litt farlig for både folk og fe og kopp og tallerken.

Anna sa...

I hear you sister! Ja til vaskedame/ mann/ jente. Gutter skal få være gutter, men for at mammaer skal klare å være noe annet enn sure mammaer/hushjelpa, er det lov å kjøpe seg tjenester!Amen.

lettbent sa...

Jaaaa, vaskehjelp!! Hadde vedkommende i tillegg kunnet sørge for et godt og vel sammensatt måltid tre fire dager i uka så hadde jeg takket ja til det også. Synes ikke det skal være nødvendig å bruke masse tid hele tiden på ting man kan betale andre for å gjøre - gitt at man har nok penger (man ønsker) å bruke på det da.

Charlotta sa...

Klart man har vaskehjälp! Var tredje vecka. Jätteskönt. Och självklart dammsuger jag i badrummet! Men den där moppen ska jag nog skaffa mig (i all hemlighet, för jag har också ungar som gillar "hushållsvapen").