Om meg

Bildet mitt
Vålerenga, Oslo, Norway
Jeg er en aktiv småbarnsmor med full jobb, 2 gutter på 4 og 6 år, instruktør på SATS og en ganske fersk interesse for løping. Begynte bloggelivet da vi var 7 måneder i USA i 2011 og skrev små reisebrev hjem. Liker å blogge og nå blir det mest om trening, men litt blir det også om hverdagsliv, mat, Osen og nytt landsted og ting jeg tilfeldigvis ønsker å kommentere. Min mail: ingunnmosshildrum@hotmail.com

søndag 1. mai 2011

Bjørnejakt!

Lunsj på veien opp. I steden for å spise på McDonalds spiste vi medbragt i baggasjen ;o)
Passet på å få med en Starbucks til de voksne.

Grass Valley
Dette er vår andre tur til Grass Valley, en 3 timers kjøretur nordøst mot Sierra Nevada, men fortsatt California. Grunnen til at vi reiser dit er Randi og Garth med familie, et par mine svigerforeldre Eva og Kjell Ivar ble kjent med i Oregon i hinne hårde dager. De passet bl. a Astri, Jarles søster, da han selv ble født.


Idyll

Vi kom fram til fantastisk sommervær og har stort sett vært ute fra vi kom til vi dro. Ble møtt av gode klemmer og fikk i går kveld servert grillmat, Surf and Turf (det betyr noe fra havet og noe kjøtt) i form av helstekt oksefilet og scampi. Teodor fikk ikke nok av mais med smør.Randi og Garth sin yngste datter heter Eva og bor i nabohuset med mannen Joe, sønnen Noah 4 1/2år og datteren Esther på 18mnd. Sist vi var på besøk var Teo og Noah "Partners in Crime", denne gangen var det Fredrik og Noah som hang mest sammen -og Fredrik skravla som en foss. Og da går det på engelsk. Teodor har en festlig blanding av norsk og engelsk. Det har vær edderkoppjakt, firfislejakt, bading, husking, løping, herjing og masse energi i hele barnegjengen. Lykkelige gutter har løpt fritt på ranchen og fått brukt masse energi.


Noah snurret Teo så mange ganger av Teo nesten kastet opp. Vi oppdaget at han lå foroverbøyd i huska og var helt grønn..

Jarle og Noah på Sort Enke jakt under terrassen

Bjørnejakt
I natt har vi alle fire sovet på et rom. Tok litt tid før jeg falt til ro og jeg fikk med meg både en katteslåsskamp og hunden til Eva og Joe som bjeffet noe voldsomt før jeg sovnet. På morgenkvisten kom Joe løpende ganske opphisset over til huset vi var i og fortalte at det nærmere midnatt hadde vært bjørn på tomta!!! Hunden hadde bjeffet så Joe hadde stått opp, tatt med seg lommelykt og børse. Utenfor lå søplebøtta veltet og med en opprevet søplepose ved siden av. Han fulge hunden et stykke ned i skråningen og etter å ha lyst litt rundt så han altså en bjørn ca 15 meter opp i et tre!!! Han har filmet den der oppe så det er virkelig ikke noen spøk og heller ingen tvil om at det er en bjørn.
Og dette skjer altså mens vi sover 300 meter bortenfor, 11 år etter siste gang bjørn er observert på den inngjerdede tomta (2 meter høyt gjerde med piggtråd øverst).
Så i dag måtte vi på bjørnejakt og har tatt bilde av treet og søplebøtta. Merkene etter bjørnen var tydeligere enn bildene klarer å gjengi. Spennende!

Her er det merker etter bjørneklør


Her er det merker etter en labb. Det så ut som den hadde tatt tak og slengt den over ende. Det var også merker etter klør og tenner.


Ellers har vi bare kost oss på plattingen i sola. Barna elsker å være ute og har vært i kjempeform.

Denne fislen var heldig, dvs kom fra dagen i livet. Den bodde i en bøtte, i et bur og i hendene på ivrige barnehender i mange timer. Den ble også matet med alskens...

Trening
I løpet av dagen klarte jeg å snike meg bort på en kort løpetur. Totalt 7,5 kilometer med 5 intervaller på 220m, 440m, 660m, 440m og 220m i midten. Kanskje ikke så mye å rope hurra for, men det var varmt og svarte klær gjorde ikke saken bedre. Men med så mye mat som vi har spist i løpet av helgen bør det bli bra med trening i uka som kommer..

Teodor lånte en handlevogn og tuslet på tomtene med egg og gulrøtter


Fredrik og bjørnejegeren Jessie


4 kommentarer:

Anna sa...

Oj, rene Animal Planet. "Nærmere natturen kjæm du itte".
5 intervaller er bedre enn ingen intervaller.

Astri Hildrum sa...

Så spennende, men skummelt også! Glad dere ikke traff bjørnen in real life. Lenge siden sist nå, savner dere veldig her, Sander snakker stadig om Fredrik med gipsen på armen. Også veldig imponert over treninga! Står dårligere til her, skylder litt på halsesyke den siste uka, men begynner å gi seg nå, og med den går unnskyldningen også...:-)

Tale sa...

Hmmm... det høres ut som litt av et dyreliv der borte. Men si meg en ting; er sorte enker virkelig noe man jakter på bare sånn for moro skyld ?? Jeg trodde det var sånne kryp man helst holdt seg laaangt unna - spesielt fordi de er ganske giftige... :o) (?)

Ingunn sa...

Da vi var på vei for å se på bjørnesporene, spurte jeg om det var noen sjanse for at bjørnen fortsatt var på tomta. Den hadde tross alt kommet seg inn på tomta et sted de til da ikke hadde funnet, så hvordan skulle den klare å komme seg ut?? Men neida, aldri bjørn ute på dagen... Skeptisk, men fulgte med videre.
Hva gjelder en sort enke Tale, så er det korrekt at den er giftig, men visst nok ikke dødelig... Så da jakter man!!!???! Mye testosteron der oppe... Men den er helt svart, krysset er på magen. Den er blankere enn andre svarte edderkopper, nærmest metallisk, men man må altså snu den for å være sikker. Jeg er veldig glad vi ikke fant noen, Fredrik er litt skuffa.