Om meg

Bildet mitt
Vålerenga, Oslo, Norway
Jeg er en aktiv småbarnsmor med full jobb, 2 gutter på 4 og 6 år, instruktør på SATS og en ganske fersk interesse for løping. Begynte bloggelivet da vi var 7 måneder i USA i 2011 og skrev små reisebrev hjem. Liker å blogge og nå blir det mest om trening, men litt blir det også om hverdagsliv, mat, Osen og nytt landsted og ting jeg tilfeldigvis ønsker å kommentere. Min mail: ingunnmosshildrum@hotmail.com

onsdag 16. mars 2011

Raske kilometer og fluespising

Vel, alt er relativt. Har problemer med å få opp tempoet på løpinga og bestemte meg for en rask 5 kilometer. Løp på 25.45min, snittfart på 11.6, snitt 5.09min per kilometer. Min raskeste 5 kilometer noen gang ihvertfall og ville gitt en 10km tid på 51,5min. 
Gispet og spyttet (befriende å løpe ute når slimproduksjonen kommer ut av kontroll) meg gjennom en fin løype i nærmiljøet. Gå gjerne inn på Google earth og se på området her. Send en mail hvis dere vil slå inn korrekt addresse eller legg inn Encinal Avenue 198, der ligger skolen til Fredrik. Legg merke til at områdene er mer eller mindre grønne. Dvs hagene i de rikere strøkene er større og inneholder flere trær. Jo tettere bebygd, jo færre trær.
Så mellom store villaer og svømmebasseng fikk jeg dagens dose av proteiner servert på et sølvfat, en flue forvillet seg inn under et gisp (eller annet flyvende objekt. Det gikk ihvertfall med i dragsuget).

Heldigvis en mindre variant...
 

Liten oppdatering på trening:
Jeg er da altså ingen løpeguru fra tidligere. Synes det er avsindig kjedelig og er ikke en sånn som bare drar på seg skoa og "hit the road" mens tankene flyr. Jeg har fram til barna kom alltid trent masse andre greier, men de siste 6 årene bare så vidt holdt det i gang med timene mine på SATS og har deltatt på timer når jeg har fått det til.

Men nå er det altså løping for alle penga, og 2 bodypumptimer i uka. Jeg løper med pulsbelte rundt brystet og en Garmin på armen, en GPS som hele tiden viser hvor raskt jeg løper, hva pulsen min er, hvor langt jeg har kommet og evnt hvor langt det er igjen av en gitt løype. Man kan også legge inn tidligere løp og konkurrere mot seg selv i allerede lagrede løyper. Det var akkurat det som skulle til for at konkurranseinstinktet skulle våknet til liv.

Samt at alle andre driver og løper rundt her. Jeg prøver jo ut den Californske livsstilen og da inkluderer det løping.

Inspirasjon:
Er veldig inspirert av min kollega Anna fra SATS Kampen som i snart 2 år?? (tror jeg) har løpt. Følger bloggen hennes med link et sted på høyre siden (ikkesaaperfekt). Har også latt meg inspirere av

Garmindonoren, Christine som jeg har møtt i parken. Hun løper überlangt hver morgen med barna i joggevogn og driver og vinner Marathon og greier.

At Jarle regelmessig gjennom våre 10 år også har dratt på seg løpeskoene og holder seg i den formen han gjør har endelig også begynt å virke litt inspirerende, selv om han bare ruller med øynene når jeg kommer med snittfart og puls og høydemeter. Nei, konkurranse er han ikke særlig opptatt av.

Mål:
Og hva vil så jeg med dette, annet enn å tilbakelegge mil, kilo, svette og gjøre det raskere og lengre fra uke til uke?
Har etter innspill fra Silje, samboeren til svoger Vegard, meldt meg på New York Mini, 10km i Central Park. For Silje og hennes søster, Ingvild, har NY Mini vært gulroten gjennom vinteren. Og nå henger jeg meg altså på. 3 jenter i new York noen dager er ikke å forakte det heller...

Har også tenkt til å melde meg på San Francisco halvmarathon. Man kan velge første eller siste halvdel av fullmarathon. Første halvdel begynner i 6 tiden på morgenen, den går over Golden Gate, gjennom Golden Gate Park og er visselig ikke altfor farget av byens geografiske finnesser (altså bakkene). Jarle har også lyst til å løpe og det hadde vært morsomt om vi kunne meldt oss på sammen og hatt fellesstart, vi får sjekke om det går an.

Et annet mål er å gjøre dette til en aktivitet jeg kan fortsette med når vi kommer tilbake til Norge. Har hatt plenti med unnskyldninger for ikke å trene etter at gutta kom til verden og har ikke vært fornøyd med aktivitetsnivået og tilhørende form (i dobbel betydning). Håper og tror løping kan bli et supplement til sal-timer som jeg liker veldig godt.

1 kommentar:

Anna sa...

Moro å lese! En gang i tiden synes jeg også at løping var pesten, og da Trine på Spektrum mnete at det var den ultimate treningsformen når man har barn, famile og jobb, da var det det DUMMESTE jeg noen gang hadde hørt! Og se på meg nå:-)
Duppeditter og mål hjelper og motiverer. Å innbille seg at å løpe bare er å fly av gårde med lette ben og et fritt sinn, er å lyve, big time. Det er også hardt belastende arbeid både fysisk og mentalt. Men så bærer det også frukter, akkurat som du selv kan se. 10 km på under 50 min blir nok ikke noe problem for deg, du har jo grunnformen etter mange år med håndball og SATS.
Du vet at du kan gå inn på Garminconnect og legge inn/ overføre treningsøktene fra klokka? Det er en type log- og treningsdagbok, og da kan også andre se dine økter og "stjele" ruter fra deg.
Gleder meg ttil du kommer hjem jeg, så kan vi trene til oslo halvmaraton sammen;-)